Resultat omgång 26 Div 1 Norra

Vilken eländes omgång det var för några av lagen. Nu är flera lag i praktiken klara för degradering och i toppen hårdnar striden om seriesegern. Ja, det är spännande värre. häng med och läs våra matchrapporter efter helgens omgång.

BK Forward – Västerås SK: 2 – 1

Vår krönikör benämnde den här matchen som kanske inte den sämsta, men den värsta under årets säsong. Det var ett episkt debacle vars resultat bjuder in Syrianska till fortsatt lek om seriesegern. Själva matchen började annars på bästa sätt med en het Filip Tronêt som nätade efter exakt 1 minut och 10 sekunder. Snyggt och inte mycket att klaga på när han vände bort sin back och rullade in bollen. VSK höll i bollen resten av de 44 minuterna i första halvlek och Forward skapade absolut inget framåt. För VSK:s del fanns en del halvchanser men inget som var riktigt farligt. De flesta trodde nog att andra halvlek skulle bjuda på samma typ av spel. VSK agerade i alla fall på det sättet. Men Forward ville annorlunda och pressade VSK högre upp och störde VSK:s bolltrillande. Helt plötsligt kom man till avslut och det var farligt gång efter annan under halvlekens första del. Under sista halvan kom VSK tillbaka och fick en rad chanser att avgöra matchen, men ingenting hittade in bakom nätmaskorna. När ca 3 minuter återstod klipper Stefan Batan en Forwardspelare precis utanför straffområdet och VSK får en mycket farlig frispark emot sig. Anton räddar själva skottet men bollen studsar ut i boxen och en gulsvart-spelare drar upp den snyggt i krysset. Snöpligt så det förslår och kvitterat. Men det var inte slut med detta. Några minuter senare gör VSK ett slarvigt uppspel och får en omställning mot sig som hittar ut på högerkanten och som slås in i straffområdet där en Forwardspelare möter upp och rullar in bollen intill stolpen otagbart för Anton. Förlusten är ett faktum. Det är inte mycket mer att säga än att konstatera att i den här matchen agerade VSK inte som de serieledare de är. Förlusten gjorde att nästa match mot Team TG borta får en helt annan betydelse för VSK, en match man nu nästan helt säkert måste vinna för att ha en bra chans på seriesegern.

Sandvikens IF – Nyköpings BIS: 5 – 0

I vår naiva tro att Sandviken inte hade något att spela för och Bissarna så mycket mer var vårt tips ett kryss. Fel fick vi och det var inte lite så heller. Ett SIF på steroider körde över Nyköping, framförallt i första halvlek.  Mellan minut 27 och 34 drog man in tre baljor och matchen var i praktiken över. I andra halvlek spelade Bissarna upp sig men Markström i mål gjorde en del kvalificerade räddningar och i slutet av halvleken gjorde SIF två till. Ridå för Bissarna och desto gladare miner i SIF där Pelle Olsson myste när han blev intervjuad efter matchen och tyckte att hans spelare visade karaktär. Det får man säga att de gjorde och vinsten skedde utan deras bästa anfallare Emil Bellander som inte var med på grund av skada. Hösten ser ut att sluta i dur för SIF. Desto tyngre och mer mollbetonat för Nyköping som fortsatt är indragna om i kvalstriden. Efter den här matchen har säkert också självförtroendet fått sig en knäck. Bara svåra matcher kvar nu också så det har kan bli värsta Mount Everest-företaget att hålla sig borta från kvalplatsen för Nyköpings stolthet.

Sollentuna FK – FC Linköping City: 3 – 2.

Två lag som nog gärna ville han någon poäng i den här matchen för att säkra upp sig mot kvalplatsen. Sollentuna fick spela den här matchen utan anfallaren Pishdari som var skadad. Första halvlek var ingen rolig historia där inget av lagen bjöd upp till något spel att tala om. Gästerna fick i alla fall in en boll och det stod 0-1 i halvtid. I början av andra utökade City efter målvaktsslarv och inget talade för att SFK skulle kunna vända det här. Men ledningen i Sollentuna gjorde några byten och vips blev det fart på tillställningen. På 13 minuter vände man matchen och höll sedan undan till en snygg 3-2 seger. Första viktorian för SFK på 6:e försöket så det satt nog extra skönt. Nu är man i praktisk mening klara för spel i Div 1 nästa år. För City är det fyra poäng ner till kvalet och man kan inte känna sig helt säker. Man måste ta någon trepoängare till innan man lägger skorna på hyllan för i år.

Arameisk-Syrianska IF – Karslunds IF: 1 – 2

Det här var matchen som gjorde slut på Arameiskas Division 1 vistelse för den här gången. Det finns en teknisk chans att klara en kvalplats men man är 9 poäng efter och har 25 mål att plocka in på Karlslund, vilket så klart aldrig kommer att hända. Vi tackar ASIF för den här sejouren och önskar dem lycka till i Div 2. Själva matchen var så klart en ångesthistoria från början till slut. Knappast välspelad men med sin egen dramatik. Karlslund tog ledningen tidigt men ASIF kvitterade i mitten av halvleken. I 45:e minuten gör så KIF 1-2 i samband med en frispark. Den andra halvleken är inte välspelad men innehåller en del målchanser, dock lyckas inget av lagen förvalta något och KIF vinner väl rättvist till slut med 1-2. Tre viktiga poäng för dem och de har nu chansen att undvika kval om man tar lite fler poäng i seriens avslutning.

Team TG – Akropolis IF: 1 – 3

Kräftgången fortsätter för Team TG, så gör ock deras skadekris. Till den här matchen precis som de senaste hade man två utespelare på bänken att kasta in. Som att gud inte prövat nordmännen tillräckligt så var Joel Sihlberg tvungen att utgå i den 73:e minuten. Joel lirade högerback i den här matchen och det är oklart hur allvarlig skadan är. När bytet skedde låg TG under med 0-3 mot ett piggt och effektivt spelande Akropolis. Matchen handlade aldrig om att TG skulle kunna vinna utan mer om hur väl man skulle kunna hålla siffrorna nere. Akro tog ledningen tidigt via Linkan Lindqvist och sen malde man på. Tvåan kom via Vasic i slutet av första. Andra halvlek hann knappt starta innan Linkan var framme igen och cykelsparkade in trean. Game over för TG. Rajas gossar tröstmålade sen på en hörna då Akros målvakt var ute och flöjtade. Det ser tufft ut för ett TG i skadekris som nu har samma poäng som kvalplacerade Karlslund och som i nästa match ska möta en sårad tiger i form av ett revanschsuget VSK som gäster Umeå på lördag.

Carlstad United – Rynninge IK: 2 – 2

Kanske Carlstad United fick darren av alla besökare på Tingvalla, 1 537 dagen till ära. Rynninge började piggt och dunkade in 0-1 efter 6 minuter via ett snyggt skott från Emil Berger. Matchen innehöll många chanser åt båda hållen och målmässigt hände inget mer i matchen förrän i den 70:e matchminuten då RIK ökade på sin ledning. Det var ett högerinlägg längs marken som nådde en fri stående Linus Jansson som enkelt rullade in bollen. Sex CU försvarare ägnade sig åt bolltittar-VM istället för att markera bort honom. Det är en ovana deras försvar har ibland, VSK ska precis som Rynninge vara glada för det. Någon minut innan målet hade målisen i RIK Andreas Carlström gjort inte bara en utan två fantomräddningar i samma spelsekvens. Om Ettanplay hade haft en tävling i årets räddning hade den garanterat vunnit. Kolla på highlightsen, det är obegripligt att det inte blir mål. Sen gör CU som de brukar, mal på i slutet för att gå ikapp. I 87:e minuten kommer John Junior ren fast från dålig vinkel och tvingas ta ett skott som egentligen är ofarligt då målvakten är på plats. Men mittback Mattias Florén ingriper med ett ben i situationen och lyckas styra in bollen vid första stolpen. Redaktionen kommer nu sammanträda och se om vi ska ta tillbaka det gröna Anno-hjärta Florén fick i matchen mot VSK. I 93:e minuten blir det så hörna och CU flyttar upp allt i straffområdet och lyckas snyggt nicka in bollen till 2-2. Sur förlust för Rynninge som ledde fram till matchens sista bolltouch. Men faktum är att det var ännu surare för CU som nog spelade bort sina chanser på kvalplatsen. Den här typen av poängtapp har man inte råd med.

Umeå FC – Assyriska FF: 3 – 1

UFC blev nog tagna lite på sängen i inledningen av den här matchen, för det var AFF som klev på hårt och skapade chanser. Ingen resulterade och som så ofta kommer Umeå i en omställning och bollen går in i boxen där Mårtensson står placerad och kan tråckla in bollen, 1-0, inte särskilt rättvist men så kan det vara när man har hög kvalité på sina anfallsspelare. Målet föregicks av att Bbakka gjorde ett superryck förbi sin försvarare, han måste vara en av seriens snabbaste spelare. Umeå trummar sen på och får in 2-0 i andra halvlek också denna gång genom Mårtensson som står rätt vid en hörna. Goda råd är dyra för AFF som trots allt lyckas kvittera på ett mycket snyggt distansskott från Suma. Närmare än så kommer inte Assyriska utan UFC drar in trean i slutet genom Bbakka. Ja, nu är läget i praktiken kört för också Assyriska FF. Åtta poäng upp och klart sämre målskillnad än Karlslund på kvalplats. Tolv poäng kvar att spela om men när man inte vunnit sen i maj är det en omöjlig ekvation. Vi bjuder Assyriska farväl från Div 1 Norra och låter dem vistas i Div 2 framöver, förhoppningsvis väldigt länge.

Syrianska FC – Skellefteå FF: 3 – 1

SFC tog en betryggande seger i matchen mot Skellefteå FF. SFF är nu klara för Div 2 då den sista teoretiska chansen försvann i och med den här förlusten samtidigt som Karlslund tog poäng. Matchen var inte så mycket att skriva hem om. Syrianska gick inte för fullt men har bra spelare som ordnar till lägena ändå, även om maskinen hackar då ock då. Två nickmål fick vi se från SFC:s sida. Vi fick också se två ribbskott och ett stolpskott, så ja, ni förstår att SFF var utan chans i den här drabbningen. Det blev en perfekt helg för Syrianska som nu har fyra poäng ned till Carlstad United och bara fyra poäng upp till VSK. Hoppet om serieseger tändes hos spelarna, de vill så gärna gå om VSK och ta platsen. Chansen finns om VSK bara gör ett felsteg till.