ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Säsongens värsta match!

Vet inte om man kan kalla det säsongens sämsta match i alla avseenden, men vet att det tveklöst var säsongens värsta match vi just sett.  VSK tappar 1-0 i Örebro, en ledning man haft i över 80 minuter, till en svidande bitter 1-2 förlust mot Forward.

Forwards sena kvittering blir förödande. Den som fäller VSK i en mental mening och gör att matchens slutskede blir rent panisk med VSK-ögon sett. Det är emellertid inte där vi ska rikta den största kritiken.

Man kan hävda att det är otur, små marginaler. Att idrotten visade sig från sin allra grymmaste sida mot oss Grönvita. Det håller dock inte som fullödig förklaring. VSK borde helt enkelt ha rett ut detta.

Det finns inga garantier mot slumpmål. Hur tätt ett lag än försvarar sig kan någon olycklig tillfällighet ställa till. Det som stör är VSK:s oförmåga att förvalta sitt spelövertag. Man får ett tidigt mål och har kommandot i stort sett matchen igenom. De kvalificerade chanserna uteblir dock allt som oftast.

Det är på tok för dåligt. Halvdana inlägg, tama skott och nickar högt över mål.

Ett lag som dominerar likt VSK i eftermiddags ska leda med två eller rentav tre bollar när stopptiden närmar sig.  Då slipper man gräma sig över ett skitmål. Det är där och ingen annanstans som skon klämmer just nu.

Ett försvarsmässigt kraftigt decimerat Forward kändes som en tacksam motståndare för Grönvitt. Med starka offensiva pjäser som Simon Johansson, Dogge Karlberg, Karwan Safari och Filip Tronét borde övertaget förvaltats i form av flera mål. Den sistnämnde ska ha cred för sin fina första halvlek då han dominerar men i övrigt finns mer att hämta, på alla fronter!

Till råga på allt slänger man in två forwards i andra halvlek, Smajic och Span, som inte bidrar med ett jota, oerhört svagt. Här finner vi också en av säsongens stora svagheter, bristen på kvalitet bland inhopparna. För mycket blindtarmstendenser helt enkelt.

Försprånget på sju pinnar krymper sannolikt till fyra när den här omgången är färdigspelad. Jäkligt onödigt. Nu gäller det att skaka av sig den här matchen och blicka framåt. Umeå och Team TG nästa helg, därefter tar man emot Nyköping på Parken.

Fortfarande har VSK allt i egna händer. Det gäller bara att undvika mentala ärr, förvalta det bättre. Komma till fler lägen, avsluta mer resolut. Den här matchen kan användas som facit över hur det INTE får gå till framöver. Nu knyter vi näven ordentligt och ser till att vinna den här jävla serien. Finns inga fler ursäkter, uppåt och framåt bara!