ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Genomgång omgång 26 Div 1 Norra

Det drar ihop sig, hur ska det här sluta. Ångest nu i många trupper om vad framtiden har att bjdua. Dags att gå igenom omgång 26 som på pappret ser ut att vara en omgång där VSK har det tuffaste motståndet av topptrion och därmed störst chans för poängtapp. Nu gäller det.

 

BK Forward – Västerås SK: 2

Forward kommer till denna för VSK väldigt viktiga match med en förlust mot Akropolis i bagaget. Det blev hela 5-1 där en stor anledning till förlusten var att de fick målvakten utvisad i första halvlek och med en man mindre och med en Div 1 debuterande reservmålvakt var det inte mycket de kunde sätta mot. I lördagens match mot VSK kommer unge Sebastian Molnar (född 2000) återigen få chansen mellan stolparna. Man får anta att han får en lättare uppgift när man har elva spelare på plan. Någon som missat de senaste matcherna är deras mittback Daniel Björkman som både AIK och IFK Göteborg tittat på i år. Om han skulle missa även denna match är det så klart ett avbräck. I skytteligan har Forward tre spelare för VSK:s bästa målskytt. Ibrahim har visserligen lämnat för Degerfors men Tanda och Da Silva har båda gjort 12 mål, totalt har VSK dock gjort fler mål än Forward då Grönvitt har fler spelare som kan göra mål. Mittenlag på bortaplan har varit ett stort problem för VSK under säsongen och lägg till faktorn höstblöt gräsplan på det så blir ekvationen än mer svårlöst. VSK har fått allt mer ordning på sitt nya possessionspel, vilket var tydligt mot Skellefteå FF. Men vi ska ha i åtanke att de var ett bottenlag man bollade ut. Hur det spelet funkar på en blöt gräsplan mot ett bättre lag är omgärdat med ett gäng frågetecken. Till matchen kommer Jonas Hellgren och Mathias Benker vara avstängda, eventuell är Tsouka fortfarande borta vilket gör att viktig kugge fortsatt saknas. Vi hoppas och tror att VSK vinner denna match, men det är långt ifrån säkert.

 

Sandvikens IF – Nyköpings BIS: X

Efter en riktigt bra höst åkte så Sandviken på höstens första förlust mot Carlstad på bortaplan. Vi får se om Pelle Olsson kan få laget att samla kraft mot Bissarna och studsa tillbaka i vinnarspåret igen. Tyvärr har Sandviken inte lika mycket att spela för längre och det är lite synd med tanke på att Syrianska väntar om några omgångar. Vi får hoppas att de är taggade ändå att visa att de är och räkna med inför nästa år. Bissarna däremot vann övertygande mot Sollentuna med hela 5-1, i en match där Ekin Bulut gjorde hattrick. Det verkar som de sent omsider hittat höstformen och kan laget få upp målskyttet kommer de bli farliga resten av säsongen. Det är dock bara fem poäng ner till kvalplats och när Sandviken på pappret är ett av de lättare motstånden som återstår vet alla att den poängmarginalen kommer försvinna rätt snabbt om man torskar. Vi lär få se ett fokuserat Nyköping som kommer göra allt för att få med sig minst en pinne. Sandviken bör vara favoriter men vi tror ändå att det kan ha blivit lite luften ur deras projekt och att Bissarna med kniven mot strupen kan ordna en poäng. Det får bli ett kryss.

 

Sollentuna FF – FC Linköping City: 1

Det verkar finnas en VSK-förbannelse för övriga lag i serien. Om man en bra match mot Grönvitt så blir det en plump i protokollet matchen efter. Att Sollentuna torskar med 5-1 mot Bissarna är förvånande med tanke på det spel som de visade inte minst mot VSK matchen innan på bortaplan dessutom. Inte för att Linköping såg så mycket bättre ut i sin senaste match mot Syrianska. Det stod 3-0 redan efter en kvart, vilket ju är oacceptabelt. Det fick många att spekulera i en vänskaplig läggmatch, siffrorna snyggades visserligen till 4-2 men är ändå för dåligt givet lagets statistik på hemmaplan. Konstigt nog, riktigt konstigt får vi säga, så är det bara två syrianska lag som vunnit borta mot Linköping i år. Nåväl, den matchen är en ganska ointressant historia, inget av lagen har något och kämpa för och det ska krävas ett riktigt haveri om det ska bli negativ kvalplats för något av dem. Vi tror ändå att Sollentuna har mer revanschlusta efter överhalningen senast och kan mobilisera nödvändiga energin för att ro hem den här matchen.

 

Arameisk-Syrianska IF – Karslunds IF: 2

I senaste matchen blev Arameiska fullständigt överkörda av Rynninge. Matchen slutade 4-0 och det är så klart för dåligt mot ett lag som inte är något av seriens bättre. Nu har ASIF verkligen kniven mot strupen, förlorar man mot Karslund på kvalplats kommer avståndet bli hela 9 poäng till kvalstrecket. Eftersom det då bara återstår fyra matcher kommer man i princip behöva gå rent, vilket i praktiken är omöjligt. Vid vinst för Arameiska minskas avståndet till tre poäng, men i praktiken fyra poäng då de har för dålig målskillnad, inte omöjligt att plocka ikapp men tufft såklart. Vi utgår från att Karlslund är väl förtrogna med förutsättningarna och kommer ge allt i den här matchen och gå för seger. Vi tror Karlslunds tajta försvar kommer fälla avgörandet och de bör vinna denna nervkamp.

 

Team TG – Akropolis IF: 2

Nu spelade TG bara oavgjort mot Assyriska senast, men det tror vi ganska mycket har att göra med att de spelade en cupmatch mot Umeå FC några få dagar innan och var tvungen att använda en hel del startspelare där. Med det som bakgrund ville man nog se till att inte förlora den här matchen och ett 0-0 resultat var nog vad man hoppats på. Bänken börjar bli riktigt tunn i TG och senast var det bara två utespelare + målvakt som var tillgängliga. Inför den här matchen är det oklart om de får tillbaka några spelare från skador eller ej, tiden får utvisa. Efter en knackig vår har nu Akropolis fått upp ångan i maskin och tuffar på i god fart. Senast 5-1 mot Forward och vi skulle inte bli förvånade om de går rent resten av säsongen trots att både VSK och Syrianska återstår. Hade TG haft fler spelare tillgängliga hade den här matchen kunnat bli en jämn historia men det var för många borta senast och det ska nog till mirakelkurer för att ha tillräckligt med spelare tillgängliga för att kunna matcha Akropolis. Det får bli en tvåa i den här matchen.

 

Carlstad United – Rynninge IK: 1

Vi får säga att det ändå var imponerande av Carlstad efter en tung höst att slå ett formstarkt Sandviken på hemmaplan. Man gjorde det tydligt och klart också, imponerande. Hade man inte vunnit hade de nog i praktiken varit bortkopplade från kampen om kvalplatsen, så de gjorde verkligen vad de var tvungna att göra. Nu väntar lite lättare motstånd med början i den här matchen mot Rynninge som man tar emot på Tingvalla. Visserligen är Rynninge fortfarande ett lag som kan ta poäng mot typ alla lag i serien, men vi är rätt övertygade om att Carlstad är betydligt mer motiverade än Rynninge att vinna den här matchen. Det kan nog bli en ordentligt jobbig match för  spelarna i Rynninge som lär få slita hårt för att hänga med i CU:s tempo. Vi sätter en säker etta här.

 

Umeå FC – Assyriska FF: 1

Umeå FC har fortfarande en bra chans på kvalplatsen trots att det är sex poäng upp. Man tog en övertygande seger mot Karlslund och nu väntar återigen ett bottenlag. En som växer i Umeå hela tiden är Anton Eriksson född 2000 som gjorde mål senast och hade det inte varit för landslagsuppdrag hade han haft mest speltid i hela UFC. Han lär inte spela i UFC nästa år om vi säger så, en riktig talang är han. Assyriska lyckades visserligen spela oavgjort mot TG på hemmaplan senast men det var också ett svagt TG som gick för oavgjort. Det finna ingenting och då menar vi ingenting som tyder på att AFF ska kunna ta poäng i den här matchen, det lär bli en svidande förlust och ett fortsatt desperat läge i botten av tabellen.

 

Syrianska FC – Skellefteå FF: 1

SFC tog trots allt en övertygande seger mot FC Linköping City på bortaplan där resultatet skrevs till 4-2. Det går inte att säga något annat än att Syrianska ser allt mer ut att vara laget som tar kvalplatsen. Denna omgång lär de de även få chansen att skjuta ner Skellefteå till division 2 definitivt. Men efter denna match kommer de svåra matcherna på rad, en efter en. Även om detta inte kommer vara någon lätt match. Det var många på VSK-läktaren som  uttryckte sin förvåning över hur Skellefteå kunde vara ett bottenlag med tanke på hur bra de ändå spelar. De skapade bra chanser mot VSK och hade med ett tidigt ledningsmål kunnat ställa till med oreda. Dock är Syrianska favoriter att vinna denna match så det blir en etta.

Facebook Comments Box