ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 15

Då drar Superettan igång igen med omgång 15. Det är en utspridd omgång som inleds idag onsdag och avslutas först nästa tisdag med VSK – J-Södra. Det är alltid spännande att se hur lagen ser ut efter några veckors vila och sårslickande. Det finns inga nya spelare på planerna i denna omgång då fönstret öppnar först den 15 juli, så alla får klara sig med vad man har haft tillgängligt under våren.

Varbergs BoIS – Degerfors IF: 1

Varberg avslutade vårsäsongen lite mer tveksamt än vad vi vant oss vid att se dem spela. Man har bara vunnit 2 av de 5 senaste matcherna. Degerfors har däremot kommit igång igen efter en liten svacka. Det är väl inget fantastiskt spel man åstadkommit men man har i vart fall börjat vinna igen. I den här matchen tror vi Varberg har hittat tillbaka till det formidabla spel man haft under våren, några veckors vila brukar vara bra att ha när man är serieledare. Pressen är alltid mycket större på spelarna i den tabellpositionen. Att få ladda om batterierna är extra nödvändigt för serieledare. Nu har de gjort det och segertåget kan fortsätta.

Trelleborgs FF – Syrianska FC: 1

Trelleborg avslutade våren med att förlora två tuffa bortamatcher. Nu är det nya tag inför hösten. Förstärkning är på väg in men den här matchen måste nu vinnas för att inte dras in i den direkta bottenstriden. Räkna med ett taggat TFF som går ut för att fixa 3 poäng, till nästan vilket pris som helst. Syrianska är som vanligt under sommaren. Spelar- och tränarcirkusen snurrar igång och spelarna själva vet nog inte om de blir kvar eller ej. Nya tränaren kommer inte hinna på plats för att kunna sätta sin prägel på spelet. Och med nyckelspelare som Cahais borta kommer man att förlora den här matchen, då försvaret inte längre är lika bra. Säker etta.

Örgryte IS – Östers FF: 1

Örgryte har fått upp lite av ångan som många trodde de skulle ha från början av årets serie. Det har gått lite upp och ned men nu tycks man vara inne i en bra period med en radda segrar under bältet. Öster fortsätter att kryssa sig genom livet och vill nog gärna ta en poäng i den här matchen också. Vi tror inte de lyckas med det då ÖIS är starka hemma med noll förluster på Gamla Ullevi i år (enda förlusten mot VSK spelades på Ullevi). Det blir en etta och krisen i Öster djupnar.

IK Frej – Mjällby AIF: 2

Frej vet vad som gäller, de har varit i den här situationen så många gånger förr. Nu gäller det att göra en bättre höst- än vårsäsong om man ska ha en bra chans att vara kvar i serien. Det är möjligt att man lyckas med det, vi får se om Bajen öppnar lädret för någon värvning åt klubben. I Mjällby blåser lite förändringsvindar men folk som lämnar och nya som kommer in. Till den här matchen är det dock samma manskap som vanligt. Vi tror också att de hittar ett sätt att vinna den här matchen, som de gjort i så många andra matcher. Om Frej har maximal tur kan man få med sig oavgjort, men det tror vi inte riktigt på. Etta med andra ord och krisen består i Frej.

IK Brage – BP: 1

Brage brukar vinna på hemmaplan, bara förluster mot topplag i år. Förvisso har BP inte förlorat på sista tiden, men heller inte vunnit. Att de skulle få med sig en poäng från Borlänge känns rätt avlägset, trots stark motivation att göra en bättre höst och därmed rädda kontraktet. Brage kommer att gå ut och helt enkelt köra över BP så det visslar om det. Säker etta och en match man bara ska kolla på om man vill se ensidigt spel mot ett mål.

Norrby IF – Halmstads BK: X

En på förhand intressant match. Norrby är fortsatt bra och dessutom svårslagna hemma. Man kommer nu att få bekänna färg mot ett HBK som har vaknat till efter vårens törnrosasömn. Vi tror dock inte att Halmstad räcker hela vägen, även om man säkert går för en trea i den här matchen. Oavgjort är mest troligt och en sevärd match med bra fotboll hela vägen, om vi får gissa.

GAIS – Dalkurd FF: X

GAIS har nu fått några veckor på sig att samla ihop spillrorna av det som var och är en klubb i halvkris. Man har fått tillbaka någon av alla sina skadade spelare så det kanske börjar ljusna något på skadefronten. Men det är en lång väg till seger för det. Dalkurd avslutade våren med en stjärnsmäll som de nog gärna glömmer snabbt. Oklart vad som hände men ett vasst VSK krossade DFF på bortaplan och gjorde 5 mål i halvlek nr två. Nú har man förhoppningsvis samlat ihop sig och dagens uppgift är att ta en pinne i Göteborg. Vi tror att man fixar det mot ett svagt GAIS.

VSK Fotboll – Jönköpings Södra: 1

VSK visade vad man kan i vårens sista match. Nytt manskap på plan och nytt spelsystem och vips viftade man bort Dalkurd på ett imponerande sätt. VSK har spelat U21 och samma spelare som låg bakom segern mot DFF visade fortsatt strålande spel. VSK tar sig nu an J-Södra med stort självförtroende. Smålandslaget har två hemmasegrar som senaste fotbollsminnen, bla då segern mot Varberg som var västkustlagets första förlust för säsongen. Men nu ställs man mot ett hungrigt VSK som man inte vet vart man har då det är länge sen lagen möttes och videofilmerna från vårens matcher gäller inte längre. Nytt VSK med delvis andra spelare som man kommer att möta. Vi hade normalt satt kryss i den här matchen, men nu tror vi att VSK kan överraska, så därför blir det en etta i vårt tips.

Facebook Comments Box