ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 21

Äntligen är turen kommen för utdelning av Annos gröna hjärtan för matchen mot Syrianska FC.

Det var en sån där match igen där många av spelarna var kandidater till våra hjärtan och listan som blev när redaktionen plockat fram förslagen var lång, som ett bättre krogkvitto. Nu blev det tre stycken som valdes ut enligt våra regler, men det hade kunnat blivit andra.

Vi hämtar veckan samtliga hjärtanmottagare från den gyllene triangeln, den triangel som har sin bas i anfallslinjen och sin spets på det centrala mittfältet.


Här är våra mottagare

💚💚💚 Filip Tronêt
💚💚 Simon Johansson
💚 Petar Petrovic


Filip Tronêt

Tyckte ni vi var tjatiga förra veckan i våra hyllningar till Filip så lär ni inte tycka att vi är bättre idag. I den här matchen gör Filip inget mål men väl en assist och en mycket bra match. Syrianska satte sin näst bästa spelare att bevaka Filip i den här matchen, det gick inte så bra. När Sebastian Rajalakso gick ut i andra halvlek var VSK:s högerkant rena motorvägen och Filip gjorde lite som han ville där.

Men vi låter vår senaste poddgäst Calle Svensson och tillika Filips lagkamrat stå för veckans omdöme om Filip.

”Filip på spelhumör kan avgöra matcher på egen hand, helt orelaterat till hur övriga laget presterar i matchen”.

Så var det i mångt och mycket i den här drabbningen i Södertälje. Även om Filip inte stod för målen stod han för mycket av vårt anfallsspel som skapade våra chanser. Gång på gång drogs anfallen igång på högerkanten och Filips aktion vid 0-2 målet är ren klass när han lurar sin back och flyktar iväg på högerkanten för att senare servera en enkel pass till Simon som inte kan göra något annat än mål.

Vi avslutar med att hylla Filips defensiva arbete i denna match. Han jobbar lika hårt hemåt som han jobbar framåt. En tränares våta dröm till spelare med andra ord. Tre hjärtan till Filip för en förnämlig insats.

Simon Johansson

Sulan visade i denna match att han verkligen är tillbaka från en längre formsvacka. I den här matchen fick vi se prov på det som gör Simon till en av Superettans bättre mittfältare. Det var hårt och fokuserat arbete över hela planen. Det var djupledslöpningar, det var smarta passningar och styrande av spelet med en variation av korta och långa bollar, precis som en central mittfältare ska agera. I den här matchen var Simon länken mellan mittfält och anfallare som behövs för att få ett funktionellt, rörligt och snabbt anfallsspel. Vi måste också hylla hans monsterlöpning han tar som avslutas med att han enkelt slår in bollen till 0-2. Det är verkligen en maxlöpning från eget straffområde hela vägen till straffpunkten i andra änden av planen. Det är karaktär att ta sådana löpningar i blind tro att det kommer att ge utdelning. Ingen spelare kan ta särskilt många sådana löpningar i en match, men här visar Simon verkligen att han är beredd att verkligen göra allt för laget för att försöka skapa en målchans. Två hjärtan kommer flygandes till Sulan.

Petar Petrovic

Petar visade med eftertryck i den här matchen att han är en riktigt vass vänsterytter. Han utmanade mer och drev fram bollen mer än vi sett i tidigare matcher. Han kom gång på gång förbi högerbacken och kunde passa, slå inlägg eller själv avsluta. Med Petar på vänsterkanten har VSK nu ett jämnstarkt anfall där motståndaren verkligen måste bevaka hela bredden av planen för att ha koll på Filip och Petar som alltid slickar linjerna.

Precis som Filip är Petar en ytter som jobbar hårt i hemarbetet och man kan bokstavligen se hur han för varje match kommer allt mer in i VSK:s spel. Vi får inte glömma att det är väldigt svårt att komma på sommaren till en ny klubb och börja leverera från dag ett. Petar visar precis det vi vill se, en uppåtgående kurva som närsomhelst nu kommer resultera i mål och ge honom tryggheten att spela ut ännu mer. Bra jobbat Petar, framtiden är din.

Facebook Comments Box