ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Slutställningen – Annos gröna hjärtan 2019

Då var det så dags att redovisa slutställningen i Anno 1904s tävling där vi varje seriematch delar ut våra totalt sex gröna hjärtan till de tre spelare i VSK som vi finner anledning att hålla fram för deras prestationer.

För er (relativt stora antal) som följer våra utdelningar efter varje match vet att vi försöker motivera våra val tämligen noggrant. Det är inget vi slänger ur oss direkt efter matchen utan det är en process att komma fram till vilka som ska ha våra hjärtan. Innan vi delar ut någonting har vi sett om aktuell match för att i lugn och ro titta på hur spelarna uppträder och dra nytta av den överblick man får med en kamerabild. Detta är särskilt viktigt när vi är på bortamatcher och står på en kortsida och inte ser särskilt mycket av vad som händer.

Vidare genomför redaktionen en runda där alla får säga sitt om vad man tycker. Relativt ofta är vi överens men ibland hettar det till. Sen får gröna hjärtan avdelningen order av redaktörn att skriva ihop motiveringarna. Ofta är detta inget problem, för det brukar finns några ljuspunkter i laget trots att Grönvitt som lag förlorat och gjort det dåligt.

Men vi får också erkänna att det ibland är riktigt svårt. Det kan vara att alla spelare verkligen inte har varit bra, eller att väldigt många har varit bra. Då är det knepigt att plocka ut vilka som ska hyllas extra.

Nåväl, nu är stunden kommen att redovisa hur slutställningen ser ut för årets gröna hjärtan. Här är tabellen

Vi konstaterar att precis som förra säsongen vinner Anton ”Neuer” Fagerström vår tävling om flest gröna hjärtan över en säsong. Han vinner den före Brian Span och Simon Johansson.

Anton Fagerström – Vinnare

Vi konstaterar att även denna säsong är Anton en värdig vinnare av vår gröna hjärtan tävling. Det lär inte ha undgått någon på vilket sätt han fanns där för laget när det som behövdes som mest, med sina fantastiska räddningar. Som har konstaterats av många, Anton har räddat många poäng åt laget denna säsong.

Det är ju inte bara räddningarna som sådan som är spektakulära. Anton inger ett sådant lugn och förtroende åt målvaktsarbetet att laget verkligen kan lita på honom och själva få lugn i det egna försvarsarbetet.

Vi gratulerar Anton till seger nummer två i gröna hjärtan tävlingen – ett fint pris från redaktionen kommer att delas ut vid lämpligt tillfälle.

Eftersom vi är siffernördar kunde vi inte undgå att räkna vidare på utdelningen av våra gröna hjärtan. Förvisso har Anton vunnit vår tävling, inget kan ändra på det men det är alltid intressant att räkna vidare.

I tabellen nedan har vi tittat på hur det ser ut om man tar hänsyn till hur många matcher spelarna har gjort under säsongen, i relation till antalet hjärtan de fått av oss.

Som vi kan se får vi ett lite annorlunda resultat om vi tar hänsyn till hur många matcher spelarna har varit på plan, i relation till utdelade hjärtan. I den här uppställningen har Ravy Tsouka nästan fått ett hjärta i genomsnitt, för varje match han spelat. Anton är tvåa och Filip Ottosson är trea. Både Ravy och Filip har spelat klart färre matcher än de andra som ligger i toppen av vår gröna hjärtan tabell.

Vi konstaterar också att Albin Sporrong bara spelat i fyra matcher i år, men har ändå fått några hjärtan, som gör att han kommer relativt högt upp som en följd.

Men det går att vara ännu mer noggran på det här. I sista tabellen har vi tittat på hur många minuter spelarna varit på plan under säsongen i relation till utdelade hjärtan. Vi multiplicerar alla resultaten med 10 för att få bort en onödig nolla i presentationen.

Med det här sättet att räkna konstaterar vi att Ravy återigen kommer högst upp, följt av Albin Sporrong och Filip Ottosson. Återigen gynnas de som spelat relativt sett lite men som ändå har fått en bra skörd av hjärtan under året. Vinnaren Fagerström hamnar först på sjätte plats i den uppställningen.

Då var det dags att stänga gröna hjärtan butiken för den här säsongen och passa på att hylla Anton återigen, som en värdig segrare.

Nu tar den här delen av redaktionen vinterlov och så är vi tillbaka när det drar ihop sig i vår igen med nya gröna hjärtan och motiveringar.

Vi tackar, bockar och bugar för den fantastiska bilden av Anton. Konstnär är supportern Christian Enbom. Tack!

Facebook Comments Box