ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 2

Då var det dags att titta på de VSK-spelare som förtjänar gröna hjärtan efter sluggerfesten på parken i tisdags mot BrunkarBrage.

Det var verkligen inte lätt den här omgången heller att hitta våra mottagare i laget. Hela laget kämpade stenhårt hela matchen, det gick verkligen inte att klaga på inställningen. Något skönspel var det dock inte tal om utan ren kamp och vilja rakt igenom hela matchen var det som lyste fram.

VSK lyckades i sitt försvarsspel och gjorde bara ett enda misstag, som dock skulle visa sig räcka för att tappa två poäng. Detta sagt innebär också att flera av våra mottagare denna omgång återfinns i lagets försvarsled.

Håll till godo – här är våra hjärtan för omgång 2 i hemmapremiären mot IK Brage.

💚💚💚 Carlos Gaete Moggia
💚💚 Simon Johansson
💚 Calle Svensson

Geten

Våra tre hjärtan går tveklöst till Geten som gör en fantommatch i den grönvita tröjan. Det kanske är hans bästa match för VSK så här långt. Särskilt i andra halvlek när laget sviktar är han en defensiv jätte på mittfältet som håller upp försvarslinjen tillsammans med Boris Ljevar så att inte hela laget sjunker ned i eget straffområde.

Den här typen av matcher är Moggias hemmaplan. Han fick otaliga tillfällen att gneta, grisa och skava på sina brunkarkompisar i det andra laget. Men han visade att han var dem alla överlägsna. För Geten skavde inte bara. Han dribblade, passade och bidrog hela tiden till att sätta igång anfallen. Han hade överlägset flest lyckade passningar på plan jämfört med alla övriga 21 spelare. (du kan läsa mer här om det)

Vi minns en sekvens där Lundin är nästan helt ren till vänster om VSK-målet och ska bara dra till den. Det är ett situation med minst 50% målläge. Upp dyker Geten och petar undan bollen precis innan Lundin avlossar skottet. Det blir hörna som sedermera leder fram till Brages kvitteringsboll. Men det är inte Getens fel, han räddar där och då situationen åt VSK. Vi visste att Carlos var bra, men i den här matchen var han bäst i VSK och på planen om ni frågar oss. Ärligt talat, det är en gåta att VSK inte skrev nytt kontrakt med honom direkt efter säsongen. Utan Geten på planen i den här matchen hade VSK förlorat, det är ett som är säkert.

Sulan

Simon Johansson får våra två hjärtan, speciellt för sin första halvlek där han återigen visar en otroligt fin bollbehandling och finess. Han var lagets offensiva kraft som såg till att fördela bollarna och skapa lägen på egen hand. Det var också Simon som spelade fram Filip till lagets ledningsmål. Visst led Simon som alla andra av de dåliga förhållandena men han följde upp sin strålande insats mot BP i denna match och gjorde en riktigt bra match. Inte nog med att Sulan är teknisk och duktig på små ytor i offensiven. I den här matchen visade att han är en riktig box-till-box spelare som var med hem och brunkade mot Brages mittfältare. Allt detta leder fram till två hjärtan i denna match.

Calle

Calle Svensson får vårt sista hjärta för att han visade precis den auktoritet som behövdes i försvarsarbetet den här kvällen. Han var bestämd, tydlig och satt inte en fot fel på hela matchen. Han tillsammans med Ilir neutraliserade fullständigt Brages centrala anfallsspel. Calle visade på nytt pondus och kreativitet när han avancerar snabbt med bollen upp centralt efter att ha brutit anfall. Det är en viktig egenskap att mittbackar kan göra så i dagens fotboll. Det bryter vanliga uppspelsmönster och skapar dynamik i anfallsuppbyggnaden. Calle gjorde det här flera gånger och skapade direkt obalans i Brages försvarsspel. Sista hjärtat blir Calles för att han var en gigant i VSK:s försvar denna afton.

Vi gratulerar mottagarna till en väl genomförd match och hoppas laget förmår upprepa samma prestation mot Mjällby.

Facebook Comments Box