ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anno 1904 tippar Superettan 2019: omgång 3

Dags för tredje omgången i årets version av Superettan. Vi har börjat se lite tendenser och i och med denna omgång kan de förstärkas och bli tydligare. En hel del lag vill också bryta tendenserna innan de blir till trender. Här och var i klubbarna börjar nog en viss osäkerhet smyga sig på. Det gäller nog lagen som återfinns i botten men säkert också lagen som vill slåss i toppen och inte återfinns där just nu.

Jönköping Södra IF – Dalkurd FF: X

Jönköping Södras fina försäsong är som bortblåst och två inledande förluster svider säkert rejält när det snackats om att vara ett topplag. Nu väntar dock Dalkurd som också fått en riktigt tuff start. Gällande Dalkurd så hade de ett kraftigt övertag i bollinnehavet mot BP, hela 67%. Men man lyckades trots det inte skapa några vettiga målchanser (0,38 xG). BP fullkomligt förnedrade UppGefleDalalaget med en 4-0 seger. Om vi får gissa lite om denna match så är det inget av lagen som vill förlora den. Det skulle bara vara för jobbigt med tre raka förluster. Vi kommer att få se riskminimering och täta försvarsled. J-Södra kommer så klart att föra matchen i kraft av hemmaplan men får se upp för kontringar som Dalkurd kommer försöka få till. Inledningsvis hade vi en etta på denna match men efter att funderat en stund så sätter vi ändå ett kryss här. När det är ångestmatcher som ska spelas är kryss alltid en bra startpunkt.

Mjällby AIF – Västerås SK: X

Mjällby har fått en tung start på serien med två uddamålsförluster mot lag som de kanske måste plocka poäng mot för att inte riskera att åka ur. VSK och andra sidan har fått en bra start på säsongen. Fyra pinnar på två matcher är mer än typ alla trodde på förhand. Det finns alltid en risk i de här lägena att VSK kommer in till den här matchen och är nöjda med de tidigare prestationerna. Det var därför bra att spelarna var besvikna efter resultatet mot Brage, man vill verkligen vinna alla matcher. Man försökte till och med forcera framåt på slutet av Brage-matchen, trots att laget var tröttkört. VSK är ett konstgräslag och det lär inte finnas en enda gräsplan i Västmanland att träna på inför denna match. VSK har också haft en vilodag mindre än Mjällby och ska ta sig ner till Sölvesborg. Under mer neutrala omständigheter hade VSK givetvis varit favoriter i den här matchen, men med dessa förutsättningar så blir det ett kryss.

IK Brage – Halmstad BK: 2

Brage kändes helt ofarliga utöver sina hörnor i matchen mot VSK. Faktum är att deras tre mål i år har blivit på fasta situationer. Även om de säkert är nöjda med en poäng borta mot VSK väntar nu ännu lite tuffare motstånd. Att förlora mot ÖIS var nog inget HBK hade kalkylerat med även om det på pappret var ett toppmöte. Det råder inga tvivel om att det var en rättvis seger för ÖIS och det skapar nog lite oro i HBK-lägret som har en otrolig press utifrån att ta klivet upp i år. Nu väntar Brage  borta och det var en match man förlorade i fjol. Vi tror att HBK är revanschsugna och kommer komma till matchen med fullt fokus och verkligen spela sitt bästa spel. Brage har att försöka återupprepa sin bästa prestation i år från matchen mot VSK igen till helgen. Vi tror inte de lyckas utan HBK vinner den här matchen.

IF Brommapojkarna – GAIS: 2

BP visade vad skåpet ska stå mot Dalkurd och vann övertygande med 4-0 efter att förlorat mot VSK omgången innan. BP är absolut ett bra lag och ska kunna vara med och hota i toppen i år. Det är dock svårt att veta vilken värdemätare Dalkurdmatchen egentligen var. De känns som ett bottenlag och då ska man nog inte dra för stora växlar på den matchen. GAIS hade en ganska tuff försäsong och att de nu bara har två poäng är kanske inte något som förvånar någon. Men vi ska ha i åtanke att utifrån xG borde GAIS ha vunnit båda sina matcher. BP ska absolut vara favoriter i denna match, men vi tror att GAIS kan få ihop det i den här matchen, sätta sina chanser och orsaka omgångens skräll.

Syrianska FC – Varberg BoIS: 2

Kändes lite i förra matchen som Syrianska började få fart på lagspelet. Att de har många individuellt duktiga spelare i laget, det vet vi sen tidigare. En farhåga är dock att det var ett lie för effektivt Syrianska vi fick se mo Frej. De tre gjorda målen skulle enligt xG endast varit 0,76. Det var även Frej som vann bollinnehavet i matchen med 58%. Frågan är alltså om Syrianska var riktigt bra eller om Frej var urusla och framförallt då deras försvarsspel?. Nu kommer vi i alla fall få en bra värdemätare igen för Syrianska då Varberg BoIS gästar Södertälje arena. Varberg har vunnit båda de inledande matcherna, även om det varit mot Mjällby och Trelleborg som ser ut att vara lag för tabellens undre halva. Men det har inte varit något snack om att Varberg har varit det bättre laget i de två inledande omgångarna, frågan är om det kan bli ett bakslag här. Vi tror ändå Varberg hittar sätt att göra mål på och därför fortsätter sitt segertåg. Vi sätter en tvåa.

Örgryte IS – IK Frej:  1

Det har varit lite oklart var ÖIS står egentligen men segern mot HBK övertygade och det ser ut som ett lag som skulle kunna utmana om en topp 3-placering. Men kring Frej ser det snarare ut som ett lag som kommer slåss om att vara ett av de fyra lagen som riskerar att åka ur. Den här matchen känns ganska given och vi sätter en etta och går vidare i våra analyser.

Trelleborgs FF – Norrby IF: X

Det här är en svårbedömd match. Trelleborg har inlett tungt och har bara en poäng så här långt. Om laget ska ha någon förhoppning om att studsa tillbaka är det dags att börja plocka tre-poängare här och nu. Men det troliga är att Trelleborg kommer att vara ett lag som tillhör den undre halvan av tabellen. Norrby är ett lurigt lag. Man har knappt några resurser man får träna på kvällstid så att spelarna kan arbeta under dagarna. Utifrån förutsättningarna är det imponerande att man spelat oavgjort mot ÖIS och vunnit mot Mjällby. Enligt spelbolagen är Trelleborg favoriter att vinna denna match, men Norrby kommer spela den här matchen helt utan press och kan mycket väl vinna. Vi sätter dock ett kryss då TFF absolut inte vill förlora denna match och man visade upp ett bra spel i sin förra hemmamatch.

Östers IF – Degerfors IF: X

Återigen en svårbedömd match. Spelbolagen tror mycket på Östers IF och det var ett lag som såg otroligt bra ut på försäsongen. Men två oavgjorda resultat mot Dalkurd och GAIS är inget som imponerar och frågan är om det är ett bakslag efter framgångarna i Cupen vi ser här. ÖIF skapade fler farliga chanser mot lag som AIK, Malmö FF, Falkenberg än vad de gjort i de två inledande matcherna. Degerfors leder lite överraskande serien men har på ett övertygande sätt besegrat både Syrianska och Jönköping-Södra. <nu ska man ned till Växjö för att försöka ta poäng där. Vi tror att lagen kommer att ta ut varandra och ett kryss får bli grundtipset. Men det kan väl gå lite hursomhelst i den här matchen.

Facebook Comments Box