ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 19

Då var stunden kommen att dela ut våra gröna hjärtan efter VSK:s sköna viktoria mot ÖIS. Spelare och fans firade entusiastiskt efter slutsignalen. Men även naturen ville delta i segerpartyt och levererade det här lagom till matchslut.

Bild: Freddy Johansson


Som alla förstår var det ingen lätt historia att plocka ut våra hjärtan i denna match, många var kallade när VSK gör en av säsongens bättre matcher och alla i laget gör fina prestationer.

Innan vi hoppar in på spelarna som ska hyllas vill vi passa på att hylla ståplatspubliken och ”klacken” som också levererade en av säsongens bästa prestationer. Det blir fyra gröna hjärtan för all skönsång från läktaren i denna match 💚💚💚💚 Nu ser vi till att fortsätta sjungandet på lördag mot HBK – laget vinner ju när vi sjunger!

Annos gröna hjärtan för matchen mot ÖIS tillfaller:

💚💚💚 Dennis Persson
💚💚 Filip Tronêt
💚 Brian Span


Dennis Persson

I den här matchen visade Dennis upp det Duracelkaninbeteende som vi vande oss vid under fjolårets säsong. I år är det tuffare och delvis andra roller för Dennis. Men i den här matchen var det tillbaks till att göra fåror i konstgräset på vänsterkanten. Faktum är att Dennis framträdande i den här matchen kanske är det bästa vi fått sett av honom i den grönvita tröjan. I vart fall har Dennis aldrig spelat så här bra mot så kompetent motstånd.

Någon hade vridit upp maxläget i ryggpanelen på Dennis. Det var full fart från början och vi är särskilt imponerade över Dennis försvarsarbete i den här matchen. Här gällde parollen – ingen djävel över bron, över min döda kropp. Det går bara att älska en sådan inställning. Och det var effektivt. Dennis stängde sin kant fullständigt och inga anfall kom igenom där. Punkt.

I halvtid hittade något supermaxturboläget på panelen, för Dennis andra halvlek var om möjligt ännu bättre. I takt med att ÖIS kroknade spelade VSK ut allt mer och Dennis var bokstavligen överallt. Var det inte dödsbrytningar som sista man var det soprena frilägen framåt. Ja, det var helt galet att se. Dennis gjorde en fantastisk match och ingen annan än han kan komma ifråga för våra tre gröna hjärtan. Grattis Dennis, här är dina hjärtan och tack för en otrolig insats.

Filip Tronêt

Lite tjatigt börjar det väl bli för våra läsare med våra hyllningar till Filip, men det är ju omöjligt att låta bli. Ni kanske tycker vi övervärderar Filips fotbollsinsatser, well, Wyscout som vi använder för att titta på prestationsstatistiken för alla spelarna skattar Filip som seriens bästa högerytter. Vi håller så klart med. I den här matchen hade Filip att tampas med vänstermittbacken Anton Lans, Anton är ingen dussinlirare. Under hans nio år i elitfotbollen har han gjort fem säsongen i Allsvenskan med Elfsborg och Gefle och fyra i Superettan med ÖIS, Falkenberg och Gefle. I den här matchen var det alltså Filip han skulle få stopp på. Det gick inte alls det, visade det sig. Av ÖIS Svenska Fans-redaktion får Anton betyget 1 av 5 i den här matchen. Anton är inte en dålig fotbollsspelare, det är Filip som är för bra för Anton att hantera. I den här matchen hade iofs ingen fått stopp på Filip för den koncentration och energinivå vi fick se av Filip var enastående och hör till de allra bästa sett till årets prestationer.

Vi kan bara konstatera att Filip gör en supermatch där få spelare på den här nivån klarar av att göra det mål han gör i maximal löpfart, det är en otroligt fin prestation. Men vi gläds lika mycket åt det stenhårda hemarbete Filip lade ner när han gång på gång sonika tog bollen av ÖIS vänstervinge Bernhardsson och startade omställningar. En topprestation av Filip, två hjärtan in på kontot.

Brian Span

Hinken gjorde en väldigt bra match och vore det inte för att någon tryckt på maxknappen på Dennis och att Filip spelade i trans så hade Brian fått våra tre eller två gröna hjärtan. Med Brian som central anfallare får laget en ny dimension där fart och rörelse premieras. I den här matchen hade Brian att möta seriens kanske bästa mittback i David Engström. Det var tuffa dueller och visst förlorade Brian en del, men lika många vann han och kunde hålla i bollen och göra något kreativt av den, som ändå är hans signum.

Med Brian på topp får laget lugn och klokskap och en forward som sliter ut motståndarens mittbackar med allt löpande. Brian var aldrig nära att göra mål i den här matchen men han lyfter verkligen hela VSK:s anfallsspel så att det ser metodiskt och organiserat ut, vilket varit långt ifrån sant i de flesta andra matcherna under säsongen. Hans assist fram till Skogh är typisk för Hinken, rör på påkarna, titta upp och slå bollen enkelt till en fri medspelare. Svårare behöver det inte vara och Brian är fenomenal på att göra det enkelt för sina medspelare. Vi älskar Hinken!

Facebook Comments Box