ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Slutställning i Annos gröna hjärtan 2018

Då var säsongen slut och det är dags att dela ut de allra sista hjärtana och sen summera vår gröna hjärtan-tävling.

Den betydelselösa match vi fick beskåda i söndags var en småtrevlig historia där lagen tog det lite lagom lugnt. Visst fanns det trevliga sekvenser i VSK:s spel men det var mycket slarv också. Men vem bryr sig. Matchen skulle spelas av och allt fokus var på Robin Blommè som tackades av före, under och efter matchen av spelare, ledare och supportrar.

Allt dela ut säsongens sista hjärtan var ingen svår uppgift för redaktionen denna gång. Det gav sig självt på något sätt och vi var helt eniga i valen för den här matchen.

Om vi kort utvärderar våra gröna hjärtan-betyg så var det från början en läsare som hörde av sig och undrade om vi inte kunde börja ge spelarna betyg på något sätt. Vi var lite skeptiska men vi lovade läsaren att vi skulle testa något i alla fall. Eftersom vi är för lata för att ge alla spelarna betyg fick det bli den här modellen.

När vi nu summerar året känns det som att våra hjärtan har varit uppskattade av läsarna. Det är säkert många som inte delar våra bedömningar (folk brukar höra av sig i meddelanden eller skriva i kommentarsfältet). Men det är precis så vi vill ha det, diskussioner. På så sätt är vår tävling en stor framgång.

Vi lär säkert återkomma med något liknande nästa säsong och vi har för övrigt fört över samma betygssättning till VSK:s bandyspelare.

Nåväl – här är nu årets sista gröna hjärtan och som ni ser så har vi en vinnare, vi återkommer med det i slutet av den här texten.

 

    Robin Blommé
        Douglas Karlberg
           Simon Johansson

 

Våra tre gröna hjärtan i den här matchen går till allas vår Robin Blommé. Vi konstaterar direkt att han inte får dem bara för att det var hans sista match i en fotbollströja, utan för att han förtjänade dem för det han gjorde på planen. Han gör 1-0 målet och har mest energi och fokus av alla i laget i denna betydelselösa match som mest spelas, känns det som, för att alla ska få en bra inramning att tacka honom för alla åren i Grönvitt. Det var många grönvita tårar som fälldes på Parken den här dagen och det var många gröna hjärtan som flög över från fansen på läktaren till Robin på planen. Det var en perfekt klang- och jubelföreställning som kröntes med att Robin var bäst på planen och så klart inkasserade våra tre gröna hjärtan.

Våra två gröna hjärtan går till Douglas Karlberg för en väldigt fin avslutning på säsongen. Vi fick se en Dogge i gott slag som var otroligt aggressiv och verkligen ville visa alla att han är en given startspelare i VSK. Han borde nog ha övertygat de flesta om det i den här matchen. Det är nog många som har sett Dogges målgest vid hans 4-1 mål i slutet av matchen som han gör mot bänken (tränarna) i VSK. Man behöver väl inte tolka den alltför mycket om man säger att Dogge genom sin målgest försöker visa de som bestämmer om hans framtid att ”ni är bra jävla korkade om ni inte ger mig ett riktigt fett kontrakt nästa år – för det ni har sett i den här matchen – det är jag” Titta på highlights här från matchen så förstår ni vad vi menar. Dogge ville bevisa något i den här matchen och det lyckades han verkligen med. För det får han våra två gröna hjärtan och så hoppas vi att allt löser sig på ett bra sätt i kontraktsförhandlingarna.

 

Säsongens sista gröna hjärta går till Simon Johansson för en stabil och trygg insats på mittfältet i den här matchen. Simon var på spelhumör och vi fick se många smakprov på fin teknik och roliga spelsekvenser som rev ned applåder från åskådarna. Det är en fröjd att se Simon på det här humöret och vi hoppas att vi får se mer av den här varan i Superettan nästa år. Det är helt klart att Simon tagit ett steg i sin fotbollsutveckling i år. Framförallt är han jämnare i sitt spel och han tar ett större ansvar på planen i år. Förr om åren föll han ibland bort ur matcherna helt och var osynlig. Det kan han inte göra som offensiv mittfältare, då försvinner mycket av VSK:s anfallsspel. Det förstår Simon, så nu ser han till att göra jobbet, även om det skulle vara så att han kanske inte har sin bästa dag i en match. Vi ser verkligen fram emot att få se Simon mäta sig mot motståndet i Superettan, vi är övertygade om att det går jättebra. I den här matchen behövde han inte knäcka sig för att glänsa men vi fick se sköna prov på vad han är kapabel till och för det vår han säsongens sista gröna hjärta.

 

Säsongen är slut och 30 matcher har spelats. Sex hjärtan per match har delats ut, totalt då 180 stycken. Så här ser då slutställningen ut i vår gröna hjärtan-tävling.

Vi har vår värdiga vinnare i Anton Fagerström som vi anser verkligen förtjänar förstaplatsen. Vi har sagt det många gånger under säsongen och vi säger det en sista gång nu. Utan Anton i mål och hans trygga målvaktsspel och många gånger matchavgörande räddningar hade vi haft en betydligt tuffare resa till seriesegern.

Vi kommer så klart att dela ut ett pris till Anton för att han vann vår gröna hjärtan-tävling. Inom kort meddelar vi var, när och hur Anton får motta sitt pris.

Nu avslutar vi vår Gröna hjärtan-rapportering för denna säsong genom att säga ett stort grattis till Anton och till hela VSK Fotboll med spelare, ledare och övriga i och runt klubben till en fantastiskt väl genomförd säsong. Ni fixade det! Vi är överlyckliga!

 

 

 

Facebook Comments Box