ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Skönare än så här blir inte en seger!

Ett ymnigt snöfall föll över Rocklundaområdet när vi klev ut från ABB Arena Syd. Dess nedkomst bekom oss inte överhuvudtaget. Det enda som spelade någon roll var den just avslutade matchen vars andra halvlek tillhör de bästa som någonsin spelats i hallen. Inte i fråga om skönspel kanske, men i form av intensitet, kamp och dramatik. En halvlek som satte alla känslor i omlopp.

Med hesa röster, framkallade av matchens dramatik, diskuterade vi VSK:s seger. Så jävla skönt att sluta tvåa! Vilken moral hos de Grönvita! Ingenting kunde stoppa dem. Framfarten i andra halvlek bar faktiskt VM-1994 vibbar. Ni som är tillräckligt gamla vet vad det handlar om. Man bara skulle vinna.  Sandviken fick in både 1-2 och 2-3 i skeden då andra lag skulle ha kroknat, VSK forcerade obekymrat vidare. En för alla, alla för en.

Målen avlöste varandra. 3-3 blev 4-3 som blev 5-3. Precis den marginal som krävdes för den fenomenalt åtråvärda andraplatsen. Placeringen som radikalt ritar om VSK:s möjligheter i slutspelet. Så oöverträffad idrott kan vara i sådana här sammanhang. Så förbannat skönt det känns att ha vänt och gått om. Skönare än så blir inte en seger.

Hela laget förtjänar kredd för sin insats i andra halvlek.  Emellertid stack några killar ut extra mycket. Kjellson som var tät vid Sandvikens omställningar, Kapten Joneby med sin pondus samt Folkesson, vars tyngd och elakhet inte gav gästerna en lugn stund. Ovan nämnda herrar i all ära, allra bäst var firman Jansson och Landström. Mycket kvalitet i hög fart och ett ständigt huvudbry för Sandvikenförsvaret. Vilka lirare!

Det ska poängteras att det berömda små marginalerna spelade in även ikväll. I första halvlek hade Sandviken kommandot. Tillät VSK ha boll men försvarade sig bra och kontrade sylvasst. Om inte Henrik Kjellson, vid ställningen 0-1, både  frilägesräddat och plockat en straff hade det här kunnat bli en helt annan match att rapportera om.

Utanför arenan, strax efter matchen, var emellertid den första halvleken lika lätt att skaka av sig som snön från kragen. Det vi tar med oss är VSK enorma moral och härliga insats i andra. Att norpa andraplatsen i sista omgången via 5-3 mot den stora rivalen Sandviken, efter en sådan här insats, smakar verkligen mumma.

Målskyttar VSK: Robin Andersson 2, Tobias Holmberg, Niklas Gifting och Joel Engström

Publik: 2075

Matchens hjärtan, fyra spelare premieras kvällen till ära.

💚💚💚💚 Martin Landström

Underbar teknik och svår för motståndarna med sin avighet. Mycket bandygodis i hög fart. Dessutom visade han upp en okuvlig vilja.

💚💚💚 Simon Jansson

Oerhört bra precis som sin radarpartner Landström. Många kvalitetsaktioner i hög fart. Kan kanske släppa bollen lite fortare ibland.

💚💚 Henrik Kjellsson

Räddar Edlunds första straff och gör en makalös räddning på ett friläge. Bägge situationerna i första alvlek blev avgörande för matchens utgång. Mycket bra även i andra halvlek. Någon farlig retur i inledningen men överlag en klippa.

💚 Magnus Joneby

Går i bräschen som så ofta med sin kraft och pondus. Den optimale lagkaptenen.

Facebook Comments Box