8-3 mot Sirius

I eftermiddags var det Uppsala och klassiska Studenternas IP som gällde för VSK Bandy. En i raden av extremt viktiga matcher inför slutspelet.  Det som till en början såg ut att bli en hård nöt att knäcka blev lite av en munsbit till slut.

Siris började som ni kan ana av inledningen bäst och var nog ärligt talat det starkaste laget i den första halvleken. Grönvitts försvar ställdes på prov vid några tillfällen och kändes inte helt tillförlitligt. När Teemu Määttä gjorde 2-1 hyste jag farhågor inför fortsättningen av matchen.

Hemmalagets mål skulle dock visa sig bli en boost för Grönvitt. Man lyckades kvittera omgående, målet fick en tydligt psykologisk effekt. Inte långt därefter blev det också 3-2 genom Magnus Joneby vilket blev halvtidsresultatet.

Den andra halvleken hade en helt annan karaktär. Grönvitt gick in med självförtroende efter målen i första. Spelade aggressivt och pressade Sirius högt. Fick också utdelning. Tobias Holmberg, Måns Engström och Martin Landström gav VSK en trygg ledning med 6-2 med 20 minuter kvar av matchen.

Den Hawaiibandy som Sirius ville undvika satte prägel på den andra halvleken. Hemmalagets reducering till 3-6 gav viss oro med tanke på tidigare tapp men Uppsalalaget saknade kraft för att utmana. VSK var för bra. När domaren satte pipan till munnen uppvisade matchtavlan 8-3 till det Grönvita bortalaget. Inget snack.

Sammanfattning

VSK är riktigt bra när man får igång sitt maskineri. Daniel Johansson, Martin Landström och Tobias Holmberg fungerar som motorer i en mycket frejdig bandy. Med självförtroende kommer man bli en farlig utmanare i slutspelet. Ett frågetecken är hur man hanterar en riktigt bra motståndare. Mot exempelvis Edsbyn har man helt saknat motmedel tidigare. En kille som Micke Olsson saknas mycket i den typen av matcher.

Utmaningen ligger i att hitta en lösning på den skavanken.  Jag ser med tillförsikt fram emot avslutningen av elitserien och hoppas att Micke Carlsson har något ess i rockärmen inför slutspelet. Det kan bli riktigt kul det här!