ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Rond ett avklarad

Kvartsfinalserien mot Vänersborg är igång. VSK tog den första ronden via 7-3 hemma. Efter en lite tveksam inledning lyfte sig spelet efter hand. Enda plumpen i protokollet för kvällen är den låga publiksiffran. Inte mer än 1500 personer letade sig till Maskinhallen. Undermåligt!

Sammanfattning

Inledningsvis har matchen klara drag av första halvlek mot Sandviken.  Ett omständligt VSK för spelet men har ett väl samlat Vänersborgsförsvar emot sig. Dessutom är gästerna vassa på omställningar och vållatproblem.  Gästerna slinker faktiskt igenom anmärkningsvärt lätt vid ett par tillfällen. Har både 0-1 och 1-2 innan det Grönvita maskineriet rullar igång på allvar. När halvleken är över har emellertid 1-2 blivit 5-3 och en något lugnare puls infinner sig.

Den andra halvleken blir en ganska halvdan tillställning.  VSK fortsätter att föra spelet men en till synes dålig is ställer till det. Halvleken präglas av en hel del märkliga studsar och tapp. Dock saknas inte guldkorn. Simon Jansson dominerar som så ofta under säsongen och Tobias Holmberg briljerar med många fina passningar. Hade vi haft en Hasse Johansson eller Micke Carlsson på isen hade garanterad någon av hans fina lyft resulterat i mål. 

Efter ett antal resultatlösa VSK-hörnor lyckas nämnde Jansson väcka liv i målprotolollet genom att göra 6-3. Målet är en magnifik dribblingsräd värd hela entrépengen.  Alldeles i slutet är bolltrollaren framme igen och sprätter upp 7-3, vilket blir slutresultatet. Med en liten reservation för försvarsspelet så såg allt ut att vara i sin ordning på den Grönvita skutan. Jag betraktar chanserna till tre raka segrar i den här serien som goda.

Slutligen några rader om kvällens publiksiffra. 1500 är alldeles för skralt. Man kan skylla på att Vänersborg inte är ett publiklag, att folket kommer när de verkligen blir kniven mot strupen men det håller inte. Årets VSK har gjort en så stark säsong och spelat så bra bandy att publiksiffran är en skymf. Klubben förtjänar så in i helvete mycket mer publik och behöver det dessutom med tanke på det ekonomiska läget. Ta er i kragen alla VSK:are!

Målskyttar VSK: Simon Jansson 2, Martin Landström 2, Tobias Holmberg, Niclas Gifting, Magnus Joneby

Matchens hjärtan

💚💚💚 Simon Jansson 

Dominant matchen igenom och vilket mål han gör vid 6-3! Ren magi.

💚💚 Tobias Holmberg

Het och inblandad i ett flertal dueller. Framförallt dock så oerhört sevärd med sina fina passningar. Med bättre skärpa hos medspelarna hade han noterats för flertalet assists. VSK:s egen Pirlo.

💚 Martin Landström

Sammantaget har han svarat för bättre insatser men blixtrade till ibland och svarade för många poäng.

Facebook Comments Box