ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

FÖRSÄSONGSKOLLEN: VECKA 7

SANDVIKENS IF–VALBO IF 6–1
Marcus Hägg gjorde första målet för tredje matchen i rad och följde upp med ytterligare ett, målformen från division 2 tycks hålla i sig för fd VSK spelaren och det blev en klar seger mot fjolårets seriekonkurrent. Sandviken åkte sedan på träningsläger till Cypern och laddar upp i värmen.

AFC ESKILSTUNA–ASSYRISKA FF 2–3
Assyriska låg under med 0–2, men lyckades vända till 3–2 mot nyblivna Allsvenska laget. Så vitt vi kan se ställde AFC upp med en väldigt meriterad startelva så detta var ett styrkebesked av ett lag som det varit mycket osäkerhet kring.

ASSYRISKA FF–VSK FOTBOLL 0–2
Efter att Assyriska vunnit mot AFC var det ett reservbetonat lag som ställde upp mot VSK, som kontrollerade matchen och borde ha vunnit med fler mål. Svårbedömd insats när Assyriska inte ställde upp med sitt bästa lag och fyllde på med provspelare.

IK BRAGE–HÅBO FF 3–0
Brage vann som förväntat mot division 2 laget Håbo FF, Anton Lundin blev tvåmålsskytt. IK Brages tränare anser inte att resultatet är så anmärkningsvärt och säger till DT ”Det här resultatet säger egentligen ingenting. Håbo kommer inte alls upp i vår i nivå idag och vi är bättre på alla positioner.”

NYKÖPINGS BIS–HAMMARBY IF 2–3
Hammarby IF tog ledningen med 3–0 innan Bissarna fick in ett reduceringsmål. När Hammarby sedan fick en man utvisad ska matchen öppnat upp sig och ytterligare ett mål gjordes av Nyköping. Bissarna verkar med all rätta ändå vara nöjda med resultatet.

SOLLENTUNA FK–SKILJEBO SK 2–0
Sollentuna vann mot Skiljebo SK, provspelade gjorde Allan Najib från AIK som har meriter från P18 landslaget. Enligt Sollentunas egna rapport så saknades det inte chanser för fler mål men saknade den sista skärpan.

BK FORWARD–VSK FOTBOLL 0–0
Grönvita ställde upp trots andra matchen för helgen med en meriterad trupp och på pappret så har VSK en väldigt fin bredd i sin trupp, årsdebut av både Karwan Safari och Jonas Hellgren som båda varit sjuka och skadade. VSK var överlägsna första 20 minuterna, sen släppte respekten hos unga BK Forward som kom in i matchen. Av provspelarna stack Jonathan Bahar ut som trots ovan position, skapade tre målchanser i inledningen av matchen. Ett bottennapp av VSK men samtidigt ett starkt resultat av BK Forward som fortsätter att leverera på försäsongen.

VASALUNDS IF–ENSKEDE IK 3–2
Fjolårets serietvåa ledde med 3–0 mot Enskede, innan reduceringsmålet kom på straff och sedan ytterligare ett i slutminuterna. Hos Vasalunds fortsätter Kenny Pavey göra matcher men har än så länge inte presenterats, en annan intressant provspelare som ska ha dykt upp är vänsteryttern/anfallaren Junior Zindoga 18 år och från Zimbabwe som provspelat för Djurgården tidigare under försäsongen. En intressant anekdot är att Peter Magnusson i Vasalund hjälpte Zindoga att knyta skorna när de möttes i en match tidigare på försäsongen då han frös så mycket om fingrarna och inte var van med kylan.

IFK LULEÅ–TEAM TG 2–2
Oavgjort i Norrlandsderbyt, vi vet inte så mycket om matchen mer än att IFK Luleå testade en ryss från Spartak Moskva.

ARAMEISK-SYRIANSKA IK–IK SIRIUS 0–5
Sirius körde som väntat över Arameisk-Syrianska och vann med behagliga 5–0, nyförvärvet Nemrut Awrohum skadade sig och laget fick klara sig sista tio minuterna med en man mindre på plan.

AKROPOLIS IF–GUSK 0–1
Anno 1904 vet inte mer än att det blev en förlust för Akropolis IF mot Mathias Benkers gamla lag.

KOMMANDE VECKA
VSK möter Akropolis IF som blir en intressant värdemätare då båda lagen har potential att vara topplag.
IF Brommapojkarna – Sollentuna FK
Carlstad United–Karlstad BK
Södertälje FK–Enskede IK
BK Forward–IK Brage
Nyköpings BIS–Östersunds FK
Arameisk-Syrianska IF–IFK Göteborg
Akropolis IF–VSK Fotboll
Vasalunds IF–Syrianska FC

Facebook Comments Box