ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför VSK Fotboll – Degerfors IF

Ack ja, nu är det högsäsong för alla dessa ångestladdade höstmatcher som betyder så mycket för så många människor. För VSK:s del ska man nu gästas av en formstarkt Degerfors utan behov av poäng men som tydligen älskar att vinna. Det här blir onekligen en intressant match att beskåda. Ska VSK kunna ta poäng, vid en förlust är man kvar i den hotande bottenstriden.

Helt klart läge att ta poäng med andra ord.

Som vanligt på hösten så uppdaterar vi vad som hänt med dagens motståndare sedan vi möttes senast. Vi antar att ingen glömt den snöpliga förlusten mot Degen i somras.

Värvningar

In: Jeffrey Gal (Skövde AIK), Ferhad Ayaz (Dalkurd FF), Adam Carlén (Degerfors IF U19).
Ut: Dario Miskic (NK Siroki Brijeg), Rasmus Alm (Elfsborg), Alan Asaad (Torns IF)

Degerfors har släppt sin fd förstemålvakt Miskic som stod nästan alla matcher under fjolåret. Istället har man värvat in Gal från Skövde att bli deras nya andremålvakt.

Man har också tappat sin kanske bäste spelare i Rasmus Alm till Elfsborg. Som ersättare har man plockat in Ferhad Ayaz från Dalkurd. Ayaz har ett förflutet i DIF och köptes loss från DFF under sommaren.

I övrigt har klubben gjort sig av med Assad som inte fått speltid och man har flyttat upp en junior.

Även om Alm så klart är saknad har hans frånfälle inte betytt särskilt mycket för lagets prestationer i den offensiva delen. Ersättaren Ayaz har spelat sex matcher och gjort 1 mål. Kanske inte jätteimponerande med han bidrar till kantspelet och sen har laget sin notoriske målskytt Björndahl som kommit upp i sexton mål i år.

Serien

Laget ligger just nu på 7 plats med 35 poäng, dvs mitt i serien på en säker och trygg plats. Man kan inte gå upp och inte åka ur. Med andra ord är man det mittenlag som alla inklusive vi spått klubben att vara i år. Precis som man är alla andra år.

Man har dock spelat bra på sistone. Tre raka segrar har det blivit och den senaste imponerade när man slog Mjällby på hemmaplan med 2-1. Visst hade Mjällby lägen att kvittera men DIF ledde länge med 2-0 och höll rent i sitt straffområde. Det var Mjällbys första förlust på evigheter, imponerande som sagt.

Matchen

För Degerfors är denna match betydelselös. Vi får väl hoppas och tro att de också känner så, vilket iofs inte är troligt. För VSK betyder dock matchen desto mer.

Man har förlorat två matcher på raken för första gången i årets serie och måste nu studsa tillbaka för att inte bli indragen i bottenstriden. Naturligtvis vet grabbarna detta och vi kommer så klart få se ett koncentrerat VSK. Vi får hoppas coach Gabrielsson tagit snacket med laget som vi pratade om i vår analys efter BP-matchen. Hur ska laget hitta rätt fokus i hemmamatcher för att kunna prestera. Det har varit alldeles för otydligt och diffust.

Degerfors är dock lätta att läsa. Man kommer som senaste på Stora valla köra sitt kantspel, se till att vinna mittfältet och därigenom styra matchen. Sen måste så klart VSK hålla koll på Björndahl som tycks kunna göra mål på allt.

För VSK handlar det om att utnyttja det man är bra på. Dvs sitt snabba spel på sina yttrar. Förhoppningsvis har vi Calle tillbaka som kan slå de långa bollarna på Filip. Man måste låta bollen göra jobbet och löpa. Degen är vana med sin tröga gräsplan, här ska det gå undan med ständig rörelse så motståndaren tappar sina positioner.

Ingen av lagen har någon avstängd och VSK bör kunna ha sitt ordinarie lag på banan, precis som Degerfors.

Vi hoppas och tror på poäng här. Vi har tippat ett kryss men då måste VSK verkligen göra en mycket bättre match än senast.

Facebook Comments Box