ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det satt hårt åt!

Det satt hårt åt för VSK Bandy ikväll. Ganska frustrerande med ännu en halvdan inledning. Det har faktiskt blivit lite av ett mönster. Dessutom var hemmalaget till en början anmärkningsvärt sårbara vid Vänersborgs omställningar. Det borde man lärt sig efter de föregående matcherna. Istället hamnade Grönvitt i underläge med både 0-1 och 2-3. Utöver detta tvingades Henrik Kjellsson göra ett flertal rent makalösa räddningar. Utan honom hade det kunnat bli en tung kväll!

Vill inte hänga ut enskilda namn men ett par, i vanliga fall tongivande spelare, var bleka i första halvlek. Det har faktiskt varit relativt svaga i hela kvartsfinalserien. Det gäller att steppa upp nu med en semifinal runt knuten. En sista synpunkt på första halvlek, det var ohyggligt skönt att se kvicksilvret Joel Engström dundra in 3-3 på hörna. Ett mycket viktigt mål.

Trots att Simon Jansson tråkigt nog utgick i första halvlek p.ga lårkaka äntrade ett klart bättre VSK Bandy  andra halvlek. Försvaret samlade ihop sig, halvorna höjde sig och Landström blev bättre när han plockades ner till mittfältet.  Givetvis saknades Simons gudomliga spetskvaliteter, men laget VSK var så mycket bättre än i första.

Många chanser skapades medan gästande Vänersborg förvandlades till statister. Jesper Hermansson satte 4-3 efter knappa timmen. Därefter följde många fler chanser men med en blandning av oflyt och trubbighet blev det inga fler mål. Sista tio kändes halvjobbiga då Vänersborg höjde sig en aning och skapade hörnor och farliga frislag.

Emellertid höll VSK undan och sett till andra halvlek var det inget snack. Det positiva är att man lyckades få till försvarsspelet, plockade ner varenda långpassning och låg tätt på gästernas snabba spelare.

Offensivt finns mer att ge men moralen bör premieras. Förra säsongens VSK hade aldrig kunnat gå ut som man gjorde i andra halvlek. Det är beundransvärt. Till nästa match, i Vänersborg på torsdag, vill jag  se ett bra VSK från minut ett.  Om så blir fallet är chanserna goda till att ta hem serien redan då.

Till sist: Det framstod som ganska uppenbart att Ted Bergström inte är riktigt till freds med övriga laget. Han tycktes åka mest för sig själv på uppvärmningen och deltog ytterst marginellt vid själva ”peppen” före matchstart. Det är högst osannolikt att han blir kvar.

Målskyttar VSK: Robin Andersson, Ted Bergström, Joel Engström och Jesper Hermansson

Publik: 1925

Matchens hjärtan

💚💚💚 Henrik Kjellson

Två helt avgörand räddningar av högsta världsklass i den första halvleken. I den andra mer sysslolös men fanns där när det behövdes. En verklig matchvinnare.

💚💚 Magnus Joneby

Kaptenen går i bräschen för laget vid uppryckningen i andra. Kraftfull, pådrivande och elak med smartness. Den bästa tänkbara lagkaptenen.

💚 Rasmus Sjöström

Höll ihop försvaret mycket bra i andra. Stoppade många långbollar och klev även fram i banan vid något tillfälle. Mycket bra.