ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Inför omgång 9 Div 1 Norra

I denna omgång är det två matcher som spelas redan på torsdagen, det är värt och nämna då det är match igen på onsdag nästa vecka för alla lag. De klubbar som lagt matcherna tidigare kommer få någon eller några dagars extra återhämtning. För VSK:s del möter man Umeå FC nästa onsdag som la veckans match två dagar tidigare än grönvitt. Det återstår att se om det har någon inverkan på lagens prestationer nästa vecka.

Skellefteå FF – Umeå FC: 2

Västerbottenderbyt har potential att locka en hel del åskådare trots att båda lagen har problem med att plocka poäng och ännu inte skämt bort publiken med särskilt mycket fotbollsgodis. Lagen är i desperat behov av poäng och vi får anta att matchen blir relativt tillknäppt då inte något av lagen vill förlora. Skellefteå FF förlorade dock senast mot Arameiska på hemmaplan. Laget tar ofta ledningen men orkar sen inte hålla spelet uppe hela matchen. Umeå FC har visserligen bara förlorat två matcher på åtta spelade, men enda vinsterna har kommit mot nykomlingarna Rynninge och Linköping och nu väntar ytterligare en nykomling. Efter mycket velande fram och tillbaka tror vi ändå på storebror Umeå FC i den här drabbningen. Skellefteå FF kan i bästa fall få till ett oavgjort resultat även om de säkert som vanligt kommer göra första målet i matchen.

FC Linköping – BK Forward: 1

Efter att ha sett stora delar av matchen mellan Linköping och Carlstad är vi numera på det klara med att östgötarna har ett lag som kommer klättra i tabellen vartefter serien lunkar vidare. I helgens match vann de mittfältskampen mot Carlstads mittfält som trots allt ska vara ett av de bättre i serien. BK Forward åkte på sin första förlust gångna helgen i en målrik match mot Akropolis IF. Men i den här matchen kommer Forward få klara sig utan sin lagkapten som är avstängd och i ett ungt forward innebär det att viktig rutin kommer saknas på planen. Linköping imponerade trots förlusten mot Carlstad, så det får bli en etta här i en i grunden ganska oviss historia.

Rynninge IK – Syrianska FC: X

Rynninge gjorde sin andra långresa för i år upp till Umeå och vann övertygande mot TG med 3-1. I den matchen gjorde de vad laget är bra på, nämligen ställa om snabbt när de får bollen. Nu väntar dock Syrianska FC som lyckades vinna över Bissarna med 5-2 efter att ha legat under med 2-0 tidigt i matchen. Men tack vare Ranegies skills lyckades man vända matchen i andra halvlek. I den här matchen är ”Ragge” borta då han drog på sig sitt tredje gula kort mot Bissarna. Dessutom väntar ett Rynninge som är bra försvarsmässigt och kommer straffa Syrianska stenhårt om försvarsspelet inte sitter till 100%. En väldigt oviss match, men det får bli ett kryss.

Sollentuna FF – Nyköpings BIS: X

I den här matchen är det två lag som fick storstryk förra omgången som möts. Det är dessutom ett viktigt möte för om något av lagen förlorar blir de automatiskt indragna allt mer i nedflyttningsstriden. Sollentuna inledde serien bra men har sedan hamnat i en formsvacka trots att truppen verkar vara hel igen. Kalle Ramsell som gjorde flera frisparksmål i början av seiren har inte synts till i målprotokollet efter sin skada och laget har totalt bara fyra spelare som återfinns som målgörare.,Det är lite för lite för att man ska vara med i serietoppen som man var vid den här tidpunkten ifjol. Bissarna såg ut att gå mot en trepoängare mot Syrianska när de tog ledningen med 2-0 men sedan havererade i den andra halvleken. Till sitt försvar kan Nyköping anföra att man saknade tre spelare av lite olika anledningar. Detta bidrog dock säkert till att man kolappsade i andra halvlek. Helgens drabbning är en oerhört viktig match för lagen där båda har chans att ta tre poäng, men om någon förlorar måste de börja blicka nedåt i tabellen och förhålla sig till den verkligheten. Med detta i bakhuvudet tror vi på en tillknäppt historia som slutar kryss.

Arameisk-Syrianska IF – Carlstad United: 2

Ok, Arameiska vann övertygande mot Skellefteå FF, men det är fortfarande ett lag som i allra högsta grad riskerar att åka ur. Offensivt är laget i klass med den övre tredjedelen av tabellen men man har samtidigt seriens sämsta defensiv. Laget är alldeles för beroende av att Kristijan Cosic ska göra ett eller två mål per match. Utöver honom saknar laget någon vettig offensiv. I matchen mot Skellefteå drog Kristijan Cosic på sig sitt tredje gula kort och är därmed avstängd. Carlstad ångar på i tabellen och har bara en oavgjort och en förlust i serien. En förklaring till framgången är att man inte åkt på några skador. Likt VSK har man hela 9 olika målskyttar vilket gör att nästan varenda spelare på plan är poängspelare. Nä, Carlstad ska vara klasser bättre än Arameiska som saknar Kristijan, solklar tvåa.

Västerås SK – Team TG: 1

VSK hade en ganska trevande första halvlek i matchen mot Sandviken gångna helgen. Men de grönvita kom ut i andra med ett klart bättre spel och fokus och lyckades vinna matchen rättvist. Det som oroar i laget är att fem spelare är skadade och nu kommer det bli tätt matchande med tre matcher på nio dagar och totalt ska laget spela 7 matcher på 28 dagar. Det är mycket med en trupp som är halvskadad på sina håll och kanter, iaf om man tänker sig att man ska vinna majoriteten av de kommande drabbningarna. VSK får i den här matchen möta en tuff motståndare i form av Team TG som oväntat förlorade mot Rynninge senast. TG har egentligen bara en målskytt som är riktigt bra, men han är tyvärr å andra sidan väldigt bra, Timothy McNeil har redan gjort sju baljor i år och är helt klart en av seriens bästa anfallare. Klarar våra mittbackar att hålla honom borta från målchanser är hälften vunnet. Övriga spelare I UFC har max gjort ett mål var i år. Vi tror starkt på VSK och även om det blir en tuff match så ska VSK vinna detta till slut.

Karlslunds IF – Akropolis IF: 2

Det är väl rätt ok av Karlslund att kryssa borta mot Umeå FC, det var den första poängen på fem matcher. Men om laget inte börjar vinna snart är det division 2 som gäller 2019. Lipovac har visserligen gjort fyra mål vilket är ok men fler spelare skulle behöva kliva fram och näta för att bryta den negativa trenden. Ett orosmoment är att ordinarie målvakten Kraus blev utvisad mot UFC och det är oklart vilken nivå reservmålvakten håller. Dessutom väntar ett av seriens tuffaste lag i denna match, Akropolis IF som varit obesegrade de senaste sex matcherna och vann mot topplaget BK Forward i förra omgången. Det som är oroande med VSK-ögon sett är att den svaga målproduktionen i de första omgångarna är som bortblåst hos Akropolis av idag. De senaste tre omgångarna har man gjort 10 mål och släppt in 7, jämför med vad de gjorde de första fem omgångarna då de bara gjore 3 mål och släppte in 4. Känslan är att tränaren har ändrat i balansen och fått ett mer offensivt lag. Resultatet är fler mål men också fler insläppta. Ett målfarligt Akropolis bör vinna mot Karlslund, återstår att se om det blir en ny målrik historia.

Assyriska FF – Sandvikens IF: X

Assyriska har gott självförtroende efter fyra raka vinster, senast var det en klar 4-1 seger mot Sollentuna. Laget har två bra offensiva spelare, Alegie Sosseh (6 mål) och Kevin Krans (4 mål), skulle det bli skador på någon av dem är det tunt anfallsmässigt. Sandviken spelade bra mot VSK och skapade faktiskt fler bra målchanser än vad tex Assyriska förmått göra mot VSK, Olof Mård i Sandviken är avstängd pga tre gula kort i den här mathen. Vi tror att Assyriska nog har lite för stort självförtroende och Sandviken visade senast att de kan stå upp bra mot ett topplag som VSK. Vi tippar ett kryss i denna match med förbehållet att Tim Markström såpar sina målvaktshandskar igen.

Facebook Comments Box