ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

GENOMGÅNG: Omgång 5 Div 1 Norra

Högintressant omgång med flera på förhand intressanta matcher. Skulle VSK kunna fortsätta vinna och skulle de lag som jagar med Carlstad United i spetsen börja tappa. Ni vet säkert redan svaren men här får ni veta hur det gick till.

Nyköpings BIS – Arameisk-Syrianska IF: 0-4
Inför omgången utsåg vi Bissarna till omgångens största favoriter och vi förutspådde en enkel seger mot Arameiska. Efter fem minuter missar Arameiska en straff efter att målvakten Setteberg knockat en ASIF-spelare i eget straffområde. Han reparerar dock det hela genom att göra en fantastisk räddning på en bra slagen straff. Men Fredrik Holster drar på sig två onödiga gula kort genom att först snacka till sig det ena och sedan kapa en spelare på mittplan och avgör förmodligen matchen med sina mindre intelligenta aktioner.

Därefter under sista kvarten i första halvlek gör Arameiska tre mål och matchen är i praktiken avgjord. I matchminut 56 så kapar Kevin Berg en Arameiska-spelare som kommer i ett bra läge. Det uppstår gruff och Berg ger en knuff till spelaren och drar på sig ett gult för kapningen och sedan ett till för gruffet = rött kort. Gästerna gör sedan 4-0 och vinner väldigt överraskande mot Bissarna på bortaplan. Tungt för Nyköping och som nu får två viktiga spelare avstängda i nästa match mot Assyriska.

Sollentuna FF – Carlstad United: 0-2
Medan ANNO:s medarbetare rensade ogräs passade han på att lyssna på Sollentuna FF-Carlstad United. Ett toppmöte som på vi på förhand spådde skulle vara väldigt jämnt. Men i verkligheten var Carlstad United det klart bättre laget även om Sollentuna hade sina chanser. Efter 80 minuter kunde dock John Junior (tidigare Sandviken/Kerburan) göra 1-0 målet och belönades med att bli utbytt. Men det var egentligen nu som Carlstad imponerade som mest, de stängde ner matchen totalt och gav inte Sollentuna några chanser alls att kvittera. Sollentuna åkte på två skador och tyngst var nog skadan på frisparksspecialisten Kalle Ramsell som gjort 4 mål i år.

Skellefteå FF – FC Linköping City: 1-1
Som i flera andra matcher i år inledde Skellefteå starkt och fick även för tredje gången i år ett ledningsmål. Lagets svaghet verkar dock vara att de släpper in motståndarna efter 20 minuter och likaså i denna match. Sen blev matchen en öppen historia som kunnat sluta hur som helst. Linköping lyckas kvittera i 62:a matchminuten genom Kyle Knotek och efter detta får Linköping de bättre chanserna och får dessutom ett mål bortdömt för offside. I slutmintuerna får man även en indirekt frispark i straffområdet då Skellefteås målvakt maskat – som dock inte resulterar i något. Kul för Skellefteå att plocka poäng men det räcker inte med att spela bra fotboll de första 20 minuterna – en match är 90 minuter lång.

BK Forward – Team TG: 1-1
Av det vi såg i första halvlek var Team TG det bättre laget och tog mycket rättvist ledningen med 1-0 genom Adam Chennoufi. BK Forward saknade visserligen inte chanser men det var TG som höll taktpinnen och det ska ha fortsatt i andra halvlek. Men på en slarvig nick i eget straffområde så kunde nyförvärvet Tanda sätta 1-1 och fastställa slutresultatet. Vi tackar TG för att de tog en pinne i den här matchen, viktigt att Forward börjar tappa poäng.

Akropolis – Umeå FC: 1-0
Enligt rapporter började UFC matchen bäst precis som förra helgen mot topplaget CU på bortaplan. Till skillnad mot då tog man inte ledningen i den här matchen utan Akropolis tog gradvis över och började rada upp farligheter. Man var ytterst nära och halvleken avslutades med ett stolpskott från Akropolis sida. I andra halvlek sjönk tempot men med Akro fortsatt i förarsätet. I matchminut 70 gjorde så inhopparen Stefan Ostojic 1–0. Det blev matchens enda mål, UFC var aldrig nära att kvittera. Det här var Umeås andra raka förlust och tränare Jeglertz är väldigt besviken på hur laget uppträder på plan. I UFC:s värld ska man vara där uppe i toppen precis som förra året och fajtas. Nu är man i och med dagens förlust parkerad på plats 13 med 5 poäng och har en lång väg om man ska nå toppen.

Syrianska FC – Västerås SK: 0-2
Den hårt uppsnackade matchen mellan SFC och VSK bjöd inte på något sprakande fotbollsgodis utan mer två hårt jobbande lag som försökte neutralisera varandra samtidigt som man försökte göra det man är bra på. Redan i 9:e minuten hittar Karwan Simon Johansson med en snygg genomskärare som Simon kallt placerar i mål. Det är inledningen till en viss press från SFC där ffa Mutumba har en hel del snygga aktioner som leder fram till halvchanser. Även VSK har sina chanser men bästa kvitteringschansen har Mete i sista sekunden av halvleken när han fri slår hål i luften ist för att träffa bollen. VSK har tur som går till halvtidsvila med 0-1. I halvtid byts Mutumba ut och det påverkar SFC:s spel påtagligt. VSK har inga större problem att avstyra anfallen som allt som oftast är långbollar på Mete och Ranegie. Med 20 minuter kvar fäller mittbacken Diego Brum Brian Span som är på väg igenom och blir frilägesutvisad. Efter det har VSK en rad chanser att utöka ledningen men det är först på övertid som Simon Johansson mycket snyggt utökar ledningen. Sammanfattningsvis är matchen inte särskilt välspelad där båda lagen gör många misstag som leder till omställningar. Det som till sist fällde avgörandet är VSK:s extremt täta försvarsspel som SFC inte kunde dyrka upp. VSK har nu släppt in två mål på fem matcher – det är makalöst bra.

Karlslund IF – Assyriska FF: 4-5
Alla inblandade, spelare och tränare har ett omdöme om denna match – den var galen. Nio mål är inte ofta man ser i fotbollssammanhang på den här nivån. Karlslunds förta halvlek är nog gärna något man vill glömma – dålig inställning och massor med slarv gör att AFF kan segla iväg till en 3-0 ledning som KIF kan reducera i den 5:e tilläggsminuten i första halvlek. I andra halvlek är inställningen bättre. Men man har Sosseh emot sig och han gör 4-1 på ett snyggt vänsterskott. Nu är det raggarfotboll och KIF lyckas reducera två gånger innan Lowe Reutersvärd står för matchens prestation när han snurrfintar och sätter bollen snyggt. Det är garanterat omgångens mål – utan konkurrens. 3-5 alltså – men KIF lyckades reducera igen och var ett ribbskott i slutskedet från att kvittera. Bittra miner hos Karlslundsspelarna och desto gladare dito hos AFF. Detta må vara en match i publikens smak – tränarna däremot fick nog ett tjog nya grå hårstrån. Segern kan visa sig dyrköpt för AFF då man drabbades av två knäskador, dels på mittfältaren Sebastian Holmqvist och på mittbacken Kyle Konwea. Den sistnämnda är en viktig spelare för Assyriska.

Rynninge IK – Sandviken IF: 2-0
Rynninge fortsätter att göra bra matcher och ta poäng. I den här matchen hjälptes man av ett Sandviken som inte tyckts hämtat sig från den målrika förlusten senast mot Sollentuna. Man hade egentligen inte ett enda giftigt avslut på hela matchen. Rynninge började piggast och hade ett antal bra chanser i början av matchen men det var i slutet av halvleken som Emil Berger fick in 1-0. I andra försökte SIF lyfta spelet men som sagt – det var inte deras dag och Rynninge kunde dryga ut i slutet av matchen. Rynninge växer i våra ögon för varje match de spelare. De gör det bra och är alltid solida även om de inte alltid får till sitt spel 100%. De kommer ta många fler poäng mot lag som inte spelar på topp när de möter dem.

Facebook Comments Box