ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Statistik och omgång 5

VSK Fotboll har gjort sin bästa säsongsinledning i modern tid. Nästa rekord som hägrar är sex raka segrar i serien som man lyckades med 2012. För att det ska bli verklighet behöver man nu vinna sina två kommande hemmamatcher.

VSK är enda kvarvarande laget i division 1 och uppåt som har full pott. I lägre serier har Vasalund (Division 2) också 15 poäng. I Div 3 har tre lag fulla poäng men ännu inte spelat 5 omgångar. De är Kvarnsvedens IK (Div 3 Södra Norrland), Qviding FIF (Div 3 Nordvästra Götaland) och Stafsinge IF (Division 3 Sydvästra Götaland).

Historiskt har runt 22% av alla serier i division 3 och uppåt inletts med att ett lag tagit full poäng i fem omgångar. Det är vanligare längre ner i seriesystemet. Allsvenskan saknar det helt de senaste 20 åren, Superettan har 3 fall och Norrettan/Söderettan som bara funnits sedan 2006 har sju fall.

Tyvärr är inte serien avgjord i och med fem raka segrar i säsongsinledningen. När ett lag har full pott efter fem omgångar är det 47% av dem som sedan vinner serien. Detta verkar även stämma för Norrettan där det ligger på 50% (fyra fall). Sämst placering i sluttabellen som ett lag lyckats med efter att inlett med fem raka är en sjunde plats. Den klubb som har den tvivelaktiga äran att utföra den prestationen är Västerås IK som i fjol tog det ”rekordet” från Syrianska FC.

Facebook Comments Box