ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Gameday: Inför Sollentuna FK

Då var det äntligen dags för ny match, det är knappt vi kan vänta på att tiden ska gå så att vi kan få ett slut på den här serien med VSK i toppen av den. I vår högst vetenskapliga undersökning på vår FB-sida tyckte ni läsare att Syrianska FC är VSK:s farligaste motståndare till seriesegern, De vann omröstningen före Carlstad United med 76% mot 24%.

Syrianska har sin vana trogen nu bytt tränare igen efter att Mattias Genc så sent som för någon vecka sedan skulle leda laget resten av säsongen enligt klubbens hemsida. Nu är det nya bud då den nygamla tränaren Zvezdan Milosevic är tillbaka igen. Han lämnade SFC i juli för tränarjobb i Saudiarabien. Han trivdes dock inte där utan bröt kontraktet efter två månader och står nu åter vid tränarrodret  i SFC. Ja, det finns inte mycket att säga, cirkusen fortsätter med oförminskad styrka i den klubben.

Nu ska vi dock prata om dagens motståndare lite grann.

Vi börjar med att konstatera att Sollentuna bara har en förlust de senaste nio matcherna. Visserligen har man bara plockat två poäng de senaste två matcherna och laget skulle kanske kunna sägas vara i en liten formsvacka. Men det känns ändå som laget har en bra höstform rent generellt. Förlusten bland de nio matcherna kom rätt orättvist mot Syrianska FC som lite turligt lyckades vinna på övertid och det känns ganska mycket som att det borde varit frispark till Sollentuna i situationen strax innan målet.

I vårens mötet mellan VSK och Sollentuna gjorde VSK ett tidigt ledningsmål genom att Dogge pangande in ett snyggt skott utifrån. VSK satte hög press och skapade en hel del målchanser, Emir nickade i ribban, Simon var nära att näta på ett distanskott, Span brände en straff. Men trots att VSK radade upp jättelägen så var det svårt att få in dem i mål, faktum är att det mycket väl kunde stått 1-1 om inte Anton  gjort en fantastisk reflexräddning. Så, till slut på tilläggstid efter en hel del nagelbitande hos tillresta supportrar lyckas vår supersub Mattias Benker slå in bollen i matchens 95e minut. Många minns nog den glädje laget visade över att just Benker gjorde målet. Det bildades snabbt en stor grönvit hög på plan vartefter spelare kastade sig in i gratulationshögen i ivern att gratulera Herr Benker till att ha avgjort matchen.

Sollentunas tränare har gått ut och sagt att de kommer vilja hålla i bollen och få VSK att löpa. Ett sådant uttalande är ljuv musik i våra VSK-öron då Grönvitt brukar ha lättare med lag som vill spela om det och inte bara backa hem och hela tiden ha 11 man på rätt sida bollen. Samtidigt har VSK förlorat två matcher i år mot spelförande lag ,Umeå och Linköping, som rullade ut VSK med hög press och hårt arbete. Så visst, Sollentuna är inte chanslösa trots att de vill spela om det på en får vi gissa välvattnad konstgräsplan som de normalt inte spelar på. För VSK gäller det som vanligt att göra ett tidigt ledningsmål, då släpper lite ångestdemoner hos de grönvita och spelet brukar öppna upp sig då VSK öser på.

I veckan lyfte anfallaren i Sollentuna Brwa Pishdari upp två spelare i Sollis som potentiella hangarounds för Superettan nästa år, nämligen anfallaren Samuel Holm (född 1997) och mittbacken Sean Sabetkar (född 1995). Vi har hört från annat håll att de ska ha lyft sig under året så det ska bli intressant och se vad de går för. Holm som är anfallare har hittills i år gjort 7 mål och kom från Åtvidaberg förra året i sommarfönstret till Sollentuna. Han valde nog Sollis då han är bördig från Åkersberga och spelat i Djurgårdens akademiverksamhet. Han börjar nu bli så varm i kläderna att han mycket väl kan hamna i bättre lag till nästa säsong. Tillsammans med Pishdari får VSK-försvaret se upp då anfallsduon kommer vara giftiga i sina djupledslöpningar som vi lär få se prov på. Sean Sabetkar som spelar mittback har gjort en bra säsong och vi trodde nog han skulle kunna gå till spel högre upp redan under sommarfönstret men han blev tydligen kvar. Fortsätter han som han spelat tidigare lär han återfinnas i SE nästa år.

Tidigt under säsongen gjorde mittfältaren Kalle Ramsell flera frisparksmål sen kom en liten måltorka men nu är han igång. Hans frisparkar är livsfarliga så det gäller verkligen att inte dra på sig frisparkar i farliga lägen. Han har sjukt bra skott när han får chansen, även om alla inte går in.

Som sagt, det finns en del att se upp med men så klart ska VSK vinna denna match. Med hårt arbete och mycket löpningar kommer chanserna att komma. Med normal utdelning kommer några mål trilla in. Nu ska det bara bli på det sättet också. Fokus, mycket löpningar och tålamod så ordnar det nog sig.

För oss grönvita supportrar gäller det att ta sig till matchen och stötta laget. Det är en oerhört jämn serie och alla lag kan vinna över alla som vi har erfarit. På Parken är det dock vi supportrar som ska äga tillställningen tillsammans med krigarna på plan.

Nu ser vi till att sjunga VSK till tre nya poäng i jakten på Superettan.

Facebook Comments Box