ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tellus-VSK 2-3

Mitt i fotbollsbrorsans superettan-jakt i lördags  bjöd Zinkensdamm och Södermalm upp till bandy, när VSK gästade Tellus. Den halvdana isen , orsakad av det milda novembervädret, och ett hårt krigande hemmalag vållade vissa Grönvita bekymmer.

VSK gör en relativt bra första halvlek, 0-2 blir paus-sifforna efter mål av Simon Jansson och Tobias Holmberg. Den andra diton är betydligt sämre. Tellus hinner både reducera och kvittera. Ett krigande hemmalag gör det svårt för VSK. Trots detta så hittar gästerna en väg till två poäng, Lagkapten Magnus Joneby går i bräschen genom styrka och flertalet imponerande ruscher. I matchminut 84 lyckas han också kröna sin insats genom att peta in 3-2 vilket blir slutresultatet.

Sammanfattning: Det är ingen glimrande match. VSK får det inte riktigt att stämma, Samtidigt är Tellus svåra med sin benägenhet att offra en hörntand i varje duell och vädret ställer till det i form av sämre is. Ganska taskiga förutsättningar alltså. Ändå kliver VSK av Zinkens is med full pott. Det är starkt och vittnar om moral. Det blir också något att dra nytta av i februari, då kampen om slutspelsplatserna hårdnar och varje poäng får stor betydelse för utgången.

 

Slutligen -matchens tre hjärtan

 

💚💚💚

Magnus Joneby: Målet blir naturligtvis pricken över i:et. Men vad som framförallt imponerar är Jonebys attityd på banan i ett litet jobbigt skede för laget. Han är där i när kamperna,  hjälper till hemåt och bidrar framåt. Dessutom förtjänar hans Frank Zappa-liknande spektakel på överläppen egna omnämnanden. Vore anno ett modémagasin som betygsatt det yttre hade tre hjärtan varit för klent.

 

💚💚

Stefan Edberg: Tar ännu större ansvar nu utan sina rutinerade backkollegor Bruun och Sjöström. Den självklare försvarschefen, tuff och med pondus.  Borde väl nästan bosätta sig i landslaget i vinter?

💚

Martin Landström: Inte lika dominant som mot Sirius men ligger ändå  bakom två, av tre mål, och är en verklig nyckelman i år.

Facebook Comments Box