ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Nu gäller det bara att serva hem avancemanget

 

Den här söndagen bjuder på en mycket skön känsla. VSK vinner medan båda konkurrenterna tappar, Carlstad förlorar och Syrianska får oavgjort. Nu befinner sig Grönvitt i ett läge som för tankarna till tennisspelaren som brutit motståndarens serve och nu bara har att serva hem matchen. Sju poäng ner med sex matcher kvar.

Om själva matchen kan sägas att VSK agerade på riktigt serieledarmanér. Sollentuna svarar för ett bra motstånd, kanske det bästa under höstdelen av säsongen. Med undantag för några hörnor inledningsvis är gästerna rentav strået vassare i första halvlek. Anton Fagerström tvingas till ett par klassräddningar och Ilir Berisha är ytterst nära ett snöpligt  självmål via en olycklig nicktouch.

I den andra halvlek är VSK bättre. Tendensen i första var att Sollentuna vann mycket dueller och andra bollar. Nu är hemmalaget vassare i det här avseendet. Man gnuggar sig in i matchen och skaffar sig ett visst kommando.

Många övertygar. Batan kliver fram och svarar för sin definitvt bästa insats i den Grönvita tröjan. Alltid på rätt plats defensivt och styr spelet framåt med sin fina vänsterfot. Dennis Persson är på sedvanligt duracell-humör, Karlberg vinner dueller och vill hela tiden något framåt, Simon Johansson tar för sig allt mer.

Så i matchminut 67 kommer belöningen, nämnde Simon avancerar till höger och får till ett perfekt inlägg som Karwan är först på.  1-0 till VSK. Sollentuna försöker steppa upp efteråt men Grönvitt står emot bra. Anton svarar för en ny kalasräddning på ett avslut från Tibaut Liozon Milinati, strax efter målet. Inhoppande Jonas Hellgren är nyttig och vinner flera dueller.

Sollentuna försöker men VSK får, förståeligt med tanke på resultatet, bra omställningsmöjligheter.  Dogge är nära att snubbla sig igenom, Smajic lyckas slarva bort några klara lägen. Centern känns ganska otimad vid sitt inhopp.

Tiden rullar och VSK är aldrig hotat. 1-0 blir slutresultatet efter en solid andra halvlek. Sett till 90 minuter ska man vara glad för att Anton Fagerström vaktade kassen, han gör ett par tre klassräddningar, överlag är det dock en övertygande insats av VSK.

 

Sju poäng ner till Syrianska, nio till Carlstad. Nu gäller det bara att serva hem det här avancemanget. Vi har allt och lite till i egna händer.

Facebook Comments Box