Ett darrigt defensivt VSK med trubbig offensiv, mot ett äckligt disciplinerat Villa med sylvass offensiv

Ett darrigt defensivt VSK med trubbig offensiv, mot ett äckligt disciplinerat Villa med sylvass offensiv. Där har ni den komprimerade förklaringen till hur den så hett eftertraktade seriefinalen, mellan nämnda, lag kunde sluta 7-0 till hemmalaget Villa Lidköping.

Det var nämligen inte en så fullkomligt stor utskåpning som resultatet närmast skriker ut. VSK var snarare bättre under stora delar av första halvlek. Däremot slarvade Grövnitt med några grundfundament mot en så oerhört vass motståndare som Villa.

De där avgörande detaljerna satt inte i offensiven, mycket bollförande men någon dribblingsräd för mycket och passningarna studsade ofta retfullt över klubbor eller blev aningen för långa. Därutöver hela nio (!) hörnor där ingen av dem ens innebar någon farlighet.

Vad gäller defensiven så fick inte Kjellsson tillräcklig hjälp i alla lägen.  Utöver det så gjorde Villa extremt tunga mål i ett psykologiskt hänseende med Jocke Anderssons två snabba fram till 2-0, innan matchen ens hunnit börja, samt Martin Karlssons 4-0 första halvleks slutskede. Det senare blev den mentala dödsstöten för VSK.

Andra halvlek blev en ensidig historia med ett skickligt hemmalag stärkt av ett stort publikstöd. 7-0 blev slutresultatet och det känns förbannat tungt att ta in. Villa är ett ruskigt bra bandylag med en stark defensiv, ett spelgeni i Esplund samt två sylvassa målmaskiner längst fram.

VSK får nu se till att matchen inte sätter några spår i en mental mening. Det är ytterst viktigt att behålla andraplatsen vilket kan bli besvärligt med Edsbyn och Sandviken flåsandes i nacken.

Det som oroar är försvarsspelet, det har darrat betänkligt under årsskiftet. Med försvarsspelet menas inte bara killarna som är placerade längst bak, utan hela laget. I Villa är det precis så, där bidrar alla även Esplund sliter som en galärslav defensivt.

Nu försöker vi bryta ihop och komma igen. Vetlanda gästar maskinhallen på fredag. Full pott är allt som räknas då.

Matchens hjärtan (somliga kanske reagerar över att vi delar ut hjärtan efter en så stor förlust men man måste komma ihåg att Grönvitt var med rent spelmässigt under första halvlek).