En vändning som kvällens hade inte varit möjlig förra säsongen!

VSK mot Vetlanda stod på kvällens program. Med den tunga 0-7 förlusten mot Villa bara dagar bort var känslan dyster. Hemmalaget stod inte att känna igen, hade förvisso försökt föra spelet men kändes mycket trubbiga. Samtidigt försvarade sig gästerna mycket bra och var vassa på kontringar.

Inte ens en timeout från en förbannad Micke Carlsson hjälpte. 0-1 blev istället 0-3.  Försvarsspelet darrade betänkligt. Kjellson tvingades faktiskt till ett flertal kvalificerade räddningar.  Halvleken får betraktas som en av säsongens sämsta för Grönvitts räkning. Som tur var lyckades Martin Landström peta in en psykologiskt viktig reducering i slutet av första halvlek.

I den andra halvleken var det ett aningen bättre VSK som beträdde ABB Arenas is. Mer vilja och fart. Visst kommando. Hemmalaget vann närkamper skapade en del. Dock präglades även den här halvleken av en del slarv. Det där lilla extra som vi vant oss vid från tidigare saknades.

En relativt snabb 2-3 reducering förbyttes snöpligt till 2-4, sedan orkade inte Vetlanda stå emot längre. Anförda av kapten Joneby bröt VSK ner Vetlanda. När Simon Folkesson tryckte in 5-4 några minuter från slutet var känslan underbar.

Två poäng via en stark vändning. Noterbart är att tre av målen kom via hörna och att en liten men formidabel klack bjöd på ett starkt stöd. När sjöngs det så mycket från läktarhåll senast?

Sammanfattningsvis

Det går att ha synpunkter på spelet även i andra halvlek. Det var inte samma sprudlande lir som laget skämt bort oss med tidigare. Försvaret var också fortsatt darrigt. Det handlar tveklöst om en formsvacka, men det är väldigt lägligt att den kommer så här, alldeles inför VM-uppehållet, långt innan det drar ihop sig för slutspel. När det finns gott om tid att förbättra och korrigera.

Och formsvackan till trots – man måste imponeras över Grönvitts mentalitet, karaktär och krigaranda. En vändning som kvällens hade inte varit möjlig förra säsongen. Det är något extra över ett lag som lyckas vinna trots underlägen med både 0-3 och 2-4. Något som bådar gott inför fortsättningen.

Målskyttar VSK: Martin Landström, Simon Jansson, Stefan Edberg, Joel Engström, Simon Folkesson

Matchens hjärtan

💚💚💚 Magnus Joneby

Som han klev fram i andra. Mörk blick, tung i närkamperna och kraftfull i sin skridskoåkning. Utan hans ledaregenskaper hade inte den här vändningen varit möjlig. Il Capitano!

💚💚 Henrik Kjellsson

Trots ett darrigt försvar ytterst stabil Svarade för flertalet klassräddningar ikväll.

💚 Simon Folkesson

Viss förvirring emellanåt, i form av bolltapp och annat, men ändå kraftfull och svårstoppad. Dessutom matchvinnare med sitt 5-4.