ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Broberg – VSK Bandy

Ingen djupgående matchanalys från gårdagen men väl några tankar och reflektioner kring VSK Bandys situation. Vill gärna höra vad ni tycker.

4-2 mot Hammarby förbyttes till 2-2 uppe i Söderhamn, mot Broberg. Stor besvikelse hos mig. Varför kan man inte förvalta och följa upp bra insatser? Kan det vara så att toppmatcher passar Grönvit bättre? Det är ofta tätt och grinigt. Målen kommer via omställningar eller uppstår ur slumpartade situationer.

Mot Broberg, ett bra lag givetvis, men inte på Hammarbys nivå, blir det en annan typ av bandy. Även om inte VSK dominerade fullständigt så förde man spelet i mycket högre grad. Den typen av matcher kanske kan blotta lagets avsaknad av en renodlad forward? När Folkesson eller Jansson hade bollen fanns ingen djupgående forward som alternativ. Istället fick bollhållaren driva runt på kanten och söka instick. Det vållar många halvchanser men få riktigt heta sådana. Det är också lättläst för motståndarna.

Anar att det finns ett mönster här. Tycker mig ha sett liknande tendenser innan. När VSK för spelet så vet motståndaren hur det kommer att se ut. VSK:s bollhållare driver 30-40 meter och söker sig runt på kanten. Motståndarförsvaret hinner mobilisera och ställer upp en parkerad buss som parerar insticket. Så har det sett ut vid ett flertal tillfällen, såväl den här säsongen som föregående.

Ted Bergtröm är en härlig spelare i sina bästa stunder, men sett till de två senaste säsongerna har han inte varit tillräckligt bra för en guldkandidat. Dels ligger han ofta lägre ner i banan än våra bollförande spelare, dels är han för uddlös längst fram när han väl är på plats. Han må vara hämmad av tidigare knäskador, men för klubbens bästa är jag orolig någonting måste göras.

Ytterligare en missad fjärdeplats följt av en kvartsfinal där någon av toppkonkurrenterna får hemmafavör kan stå VSK dyrt. Hur går era tankar?
Henke

Facebook Comments Box