ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXKLUSIVT: SVT Sports Diljen Otlu har läst kontraktet med Benfica – och är övertygad om att VSK vinner tvisten

Diljen Otlu jobbade tidigare som journalist på både P4 Västmanland och VLT. Han drev också spel- och fotbollsbloggen Braxingen. I dag jobbar han på SVT Sport – och han är en av de som faktiskt läst kontraktet mellan VSK och Benfica för Victor Nilsson Lindelöf.

– Det skulle förvåna mig väldigt, väldigt mycket om VSK inte har rätt i det här fallet. Visst, jag är ingen jurist och juridik är komplext, men jag har läst hela kontraktet både en och två gånger och kan inte se vad VSK skulle fallera på, säger Diljen till Anno 1904.

Varför tror du att Benfica gör som de gör?

– Min gissning är att de tror att de kan komma överens med VSK om en förlikning. De tänker att VSK är en liten klubb som skulle nöja sig med en mycket mindre summa än de vi pratar om.

Är det den stora klausulen för vidareförsäljning de egentligen vill åt?

– Så klart. De kämpar om den lilla, men allt handlar så klart om den stora. Det tror jag de har vetat om från början.

Vad skulle det innebära om Benfica ändå vinner tvisten?

– Precis som VSK:s jurist (Lars Nilsson) har sagt skulle det vare en vägledande dom, lika stark som Bosman. Men jag kan inte tänka mig det; så här har det aldrig funkat tidigare. Bara för att en spelare skriver ett nytt kontrakt med sin klubb slutar inte klausulerna mellan klubbarna att gälla.

VSK är tydliga med att klubben kommer driva det hela vägen. Vad har du för tankar om det?

– Jag är helt säker på att VSK kommer driva det rättsligt så långt det går. Kolla bara intresset runt det här. Det är en jätte mot en liten klubb. VSK har inte så mycket att förlora, och alla är på underdogens sida.

Diljen Otlu är imponerad över kampanjen #crookedbenfica, som kom till för att stötta VSK i kampen mot Benficas ovilja att följa kontraktet mellan klubbarna.

– Det är genialt paketerat på många sätt, bland annat med t-shirten. Sporting Lissabons supportrar (Benficas värsta rival) är också intresserade av kampanjen. Det är väldigt smart gjort.

VSK har överlag fått mycket utrymme i media i år, eller hur?

– Det finns en smarthet hos många. Ni vet hur ni ska jobba gentemot medier. Och alla älskar ju storyn om supportrar som driver en klubb framåt och räddar den från konkurs. Det är typ det hela idrotten bygger på. Alla VSK-are har fört fram det på ett bra sätt, säger Diljen Otlu.

Foto: twitter.com/diljenotlu

Facebook Comments Box