ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Danne efter segern mot Brage – Det är alltid skönt och knäppa dem på näsan

Efter fyra vinster var det glada miner på plan efter matchen och matchvinnaren Daniel Svensson var upprymd efter vinsten mot Brage och vet att det är tufft att möta just dem.

– Det är alltid krigarmatcher mot dem. Skönt och kunna knäppa dem på näsan!

Daniel Svensson hyllades av fansen på sociala medier efter matchen och säger själv om hyllningarna.

– Det känns kul, jag vet vad jag går för. Kul och vara med och bidra så här. Framförallt i slutet med de här räddningarna och vända den här negativa trenden.

En anonym supporter skickade in en fråga till Anno och ville veta hur långa Daniel Svensson 2 meters ben är.

– Ja man kan ju undra, nä idag var de långa! Skrattar Danne när han får höra frågan.

Brian Span gör mål för tredje matchen i rad.

Brian Span som gjort mål tre matcher i rad var glad efter matchen och berättar om hur tankarna var innan matchen.

– Vi ville verkligen ha tre poäng idag och vi ville verkligen komma ut starkare idag och det gjorde vi! Vi måste glädjas åt tre poäng nu och sen fundera hur vi kan rida på detta framledes.

Gällande sin egen starka form så svarar han ödmjukt att han vill ta de chanser han får och hjälpa laget att vinna men besviken att det tog fyra förluster att få en vinst.

Var det här vändningen för den negativa formen för VSK?

– Jag hoppas verkligen det, vi har så många matcher kvar. Hur det blir i framtiden är upp till oss, man vet aldrig vad som kan hända.

Thomas Askebrand samtalar med Samuel Holm efter matchen.

En lättad Askebrand sökte sig ut på planen efteråt och tyckte att det var fantastiskt skönt att vinna.

– Jag skojade med Kalle och Leffe och sa att nu såg det ut som förra året och då tar man en seger. Hur man tar seger skiter jag i och det är rätt gött att vinna en grisseger. Framförallt har vi en målvakt som gör två tre helt avgörande räddningar och gör att vi kan vinna matchen.

Om den negativa formen så säger han att det handlar om tillfälligheter, VSK har spelat tillräckligt bra och skapat målchanser för att vinna matcher men inte gjort det

– Den har varit rätt bra och det har varit för att vi känt att vi inte varit så dåliga. Det hade varit jobbigare om man känt att man inte gör rätt grejer. Men vi har känt att vi verkligen varit bra.

Thomas fortsätter med att det varit frustrerande när resultaten inte stämmer överens med spelet.

– Vi har skapat mycket målchanser men inte gjort mål på det. Egentligen inte släppt till så mycket men ändå släppt in mål och oftast då två mål på slutet och det är rätt frustrerande.

Om nästa match mot Trelleborg så tror han att det blir en tuff match.

– Trelleborg är rätt fysiska och springer mycket och jobbar hårt. De har rätt bra forwards där framme som är rätt oömma. Det blir nog en tuff men bra match.

Facebook Comments Box