ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Gustav Rydberg ny mitttfältare i VSK

Gustav Ryberg, foto Nyköpings BIS

Gustav Ryberg är en spelare vi inte hade speciellt mycket koll på och innan dess så förknippade vi namnet med hans namne konstnären Gustav Rydberg. Det är tyvärr sparsamt med information där ute om Gustav då han är ung och gör sin första seniorsäsong. Av vad vi kan se så är han skolad i IFK Norrköping men spelade i AIKs U19 lag förra året för att ansluta till Bissarna i år. Det finns tyvärr sparsamt med information och statistik kring Gustav. I Bissarna så har det i år blivit två starter och sex inhopp. Men eftersom han är född 2001 och fyller nitton i år antar vi att det kan finnas lite utvecklingspotential.

Tittar vi i WyScout så har han fått spela på det centrala mittfältet och en gång vänsterytter. Det är sparsamt med spelstid och han bara gjort fyra avslut på de 298 minuter han spelat. Med tanke ålder och speltid så är det här en spelare för framtiden. Utifrån statistiken så sticker ut hans dribblingsprocent på 68%, crossträffsäkerhet (60%) och passningssäkerhet (78%).

Bissarna verkar besvikna på att han lämnar, från deras hemsida läser vi att Gustav Rydberg bryter konktraktet i förtid men att de gärna velat behålla honom. Suad Gruda säger till SN, ”När det gäller Gustav så sökte han speltid. Jag kan inte garantera någon spelare speltid i den här truppen. Jag respekterar hans beslut”.

Ett bra tecken är ändå att Bissarna hade velat behålla honom. Men det är varningsflagg på att han söker speltid och då söker sig till ett lag i Superettan där det lär vara ännu svårare att få speltid.

Vi kontaktade VSKs sportchef Robin Blomme om den han trodde att Gustav skulle få mer speltid i VSK.

– Gustav är primärt tänkt för 2021 men jag tror han kommer göra avtryck redan denna säsong. Han har väldigt attraktiva och spännande egenskaper.

Med det hälsar vi på Anno 1904 Gustav Rydberg välkommen till VSK!

Foto: Nyköpings BIS

Facebook Comments Box