ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vem löpte mest i VSK egentligen?

I år så har vi en trogen VSK supporter i Per Åhren som har sammanställt ett excelark med vilka som har löpt mest i VSK. Det kommer ursprungligen från Superettan.se och tillsammans med speltid så går det att se hur mycket en spelare löpt per 90 minut.

Vi vet tyvärr inte hur statistiken har tagits fram och pålitligheten i detta, men det är ändå intressanta siffror. T.ex så har Victor Steen en löpmeter registrerad på sig på sitt inhopp, det kan omöjligen stämma. Men förhoppningsvis så med mer speltid så stämmer är det större träffsäkerhet på respektive spelare. Som exempel, ge en medlem i Anno redaktionen 1 minut speltid och den kan garanterat löpa 200 meter iallafall på en minut och slå samtliga VSK spelare, men inte under 90 minuter. Det gör att inhoppare naturligt finns högre upp i listorna.

Hos VSK toppar Gustav Ryderg, men han också bara fått inhopp så det är svårt att dra någon större slutsats av detta. Det som kanske är mer intressant är att Pontus Fredriksson med sina tre starter toppar listan, visserligen skadad resten av säsongen.

Av de spelare som varit ordinarie på slutet är det Prodell som löpt mest där framme, även Sporrong är strax där efter.

När Askebrand sagt att han prioriterat spelare som löpt mycket verkar han ha tittat på denna statistik iallafall. De spelare vi har hittat i startelvan har oftast haft mer löptid än de på bänken. Ett exempel är Ribeiro och Traore där Sporrong, Hellgren och Johansson gått före och har också mer löpmeter. Av mittbackarna så har Calle blivit petad i förmån för andra mittbackar med mer löpmeter och samma sak gäller i anfallet där Karwan fått mindre speltid då andra anfallare har löpt mer. Egentligen är de enda undantagen på bänken Span, som löpt lite mer än Simba och Custovic som löpt mer än Tähti/Johansson.

Till slut tackar vi Per Åhren för siffrorna, det var ett nytt perspektiv som gav oss nya insikter!

Facebook Comments Box