ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

ANNO 1904 delar ut gröna hjärtan omgång 20

En skön seger för ett VSK som frälste hemmapubliken med fokuserat och frejdigt spel i andra halvlek i söndagens match mot Umeå FC. Första halvlek var desto mer nervöst för oss supportrar. Krigarna fick inte tag i spelet eller nordmännen i matchinledningen. Men efter en halvtimme och ett kalasmål så ordnade det hela upp sig. Lagets helgjutna insats i framförallt andra halvlek har skapat stort huvudbry hos redaktionen. Man inser att när en tvåmålsskytt som Karwan Safari blir utan hjärtan så är det ett tufft jobb som redaktionen har. Det blev nästan internbox och vi plockade bort varandra ut redaktionens chattgrupp när vi inte stod ut med varandras åsikter. Well, till slut fick vår praoelev välja ut de tre krigare som skulle ha veckans gröna hjärtan.

Håll till godo – gröna hjärtan för omgång 20 VSK mot Umeå FC

💚 💚 💚 Filip Tronêt
💚 💚      Dennis Persson
💚           Anton Fagerström

Filip får inte sina tre hjärtan för sin första halvlek i söndags. Vi håller med honom som han sa i en intervju efter matchen att han inte riktigt visste vad han höll på med i första halvlek, många konstiga beslut. Men i andra hade han bestämt sig för att göra det bättre – The Tronêt way. Det innebär full fart på högerkanten med djupledslöpningar och snygga finter som skickar backarna upp på läktaren. Filip var magnifik i andra halvlek. Hans motståndare vänstermittbacken Jens Stigedahl är ingen dålig spelare, tvärt om, en ung påläggskalv som vi gärna ser i VSK om något år. Men Jens fick finna sig i att vara rundningsmärke i den här matchen, säkert en nyttig läxa för honom. Med Filip på plan får VSK behövlig speed i anfallsspelet och en spelare som alltid går på avslut och inte krånglar till det så himla mycket. Det blev ett mål och en assist i den här matchen, ja egentligen på en halvlek, Filips första halvlek glömmer vi. Tack Filip för din andra halvlek den var mästerlig – tre hjärtan in på kontot.

Dennis DK Persson får våra två gröna hjärtan för sin insats i söndags. DK är redaktionens interna smeknamn på Dennis och det står för Duracellkaninen. I den här matchen var Dennis i fullt Duracellkaninmode. Det var löpningar inte bara upp och ned på vänsterkanten utan nästan över hela planen. Det jagades boll och motspelare med en energi av sällan skådat slag och DK rev ned applådåskor från publiken när han gjorde sina rusningar mot UFC-målvakten för att stressa fram nya misstag som senast mot Carlstad. Dennis uppoffrande spelstil ger energi till laget och manar på övriga att ge allt för varandra. Karaktär är vad DK visade i den här matchen och då blir det två gröna hjärtan i belöning.

Till sist får burväktargiganten Anton vårt sista gröna hjärta. I den här matchen höll han oss kvar när laget var tillbakapressat första halvtimmen. Han gjorde några avgörande räddningar men han är viktigare än så. Han utstrålar lugn och en solid säkerhet i det han gör på planen. Sånt smittar av sig till övriga försvarsarbetare. Med sitt trygga sätt gör Anton backlinjen bättre. De vet att han finns där och de kan fokusera på sitt arbete. Anton leder nu vår gröna hjärtan liga och det är ingen slump. I den bästa av världar skulle Anton ha noll gröna hjärtan och knappt omnämnas i matchrapporter. Om det vore så skulle det vara som i de första sex matcherna i årets serie när han knappt behövde göra en räddning. Men så är så klart inte modern fotboll över en hel säsong. Laget har råkat ut för dippar i matcher och i perioder med flera matcher. När det behövs som mest så finns Anton där bak och gör det han ska och mer därtill. Det är därför han leder gröna hjärtan-ligan så här långt.

Vi kan inte låta bli att ge ett hedersomnämnande till Karwan för hans två väldigt snygga mål. Han är verkligen där han ska vid båda situationerna. Det är väldigt skönt att se honom i gammalt gott slag.

Tack VSK för att ni vinner en sådan här match som på förhand var en potentiell mina men som ni desarmerade på bästa och snyggast tänkbara sätt.

Facebook Comments Box