ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

10-1 mot Bollnäs efter en rejäl uppvisning

Farsdagsslipsen var välknyten och satt extra skönt runt halsen ikväll då VSK besegrade Bollnäs med hela 10-1. Målen fördelades på åtta spelare, ett rejält kvitto över vilken fin laginsats det handlade om. Många av målen var dessutom vackra. Utöver det tio baljorna skapade man en handfull ytterligare chanser son var riktigt vassa.  Resultatet var alltså något i underkant.

Om matchen

VSK tar kommandot direkt och behåller det så gott som hela matchen. Bollnäs har en lite bättre period efter sin timeout i den första halvleken, då man vaskar fram några hörnor samt tvingar Kjellsson till en grym parad. I övrigt är det Grönvitt för hela slanten.

Hemmalaget varierar sitt spel, hittar varandra i snabba passningskombinationer, går på genombrott och skjuter utifrån. Det mesta som görs på banan är av hög klass.

5-0 blir paussiffrorna. Det bjuds på flera godbitar i målväg men extra minnesvärt är 1-0. Holmberg slår en fantastisk boll till Landström som i sin tur hittar Folkesson. VSK:arna jublar och hela Bollnäs står i kön till korvkiosken.

I pausen utbyts många positiva ord om Grönvitts insats. Kaffet och korven smakar särskilt bra efter en sådan insats. Väl tillbaks på läktaren inför andra är känslan att det kan bli lite avslaget med tanke på resultatet. Riktigt så blev det inte.

Bollnäs fortsätter att kämpa och får in en tidig reducering via Samuli Helavuori. Målet får Grönvitt att lägga in ännu en växel, 6-1 kommer bara minuten efter Bollnäs reducering. Därefter defilerar VSK. Bollen går som ett snöre mellan hemmalirarna, tempot är högt och chanserna avlöser varandra. Det är en fröjd att vara åskådare i en match av det här slaget.

Målen kommer också i en strid ström. Det blir till slut 10-1, men kunde ha blivit ännu mer. I stort sett varje anfall leder till farligheter. Via individuella prestationer, kombinationer och skott utifrån. VSK är en väloljad maskin ikväll.  Bland andra halvlekens mål är Mikael Olssons soloräd fram till 8-1 extra noterbart.  Hög klass. Värt att se om hur många gånger som helst.

Anmärkningsvärt så tröttnar inte VSK. Spelare slår klubban frustrerat i isen vid missade lägen, man protesterar mot frislag och andra domslut som går emot en, trots att det står både 9 och 10-1 på resultattavlan. Det lyser om spelarna ikväll vilket skapar glädje hos den lilla men tappra publiken.  Det är extra häftigt att se äldre supportrar, som följt laget i 40-50 år, stå där med något närmast euforiskt i blicken.

Utöver den lyckade offensiven så förtjänar försvarsspelet en eloge, inte minst om man ser till de senaste matcherna sammantaget. Man har inte överdrivet mycket att göra men man hindrar motståndarna så fort de närmar sig.  Dessutom imponerar Henrik Kjellsson. Han står allt som oftast sysslolös men blixtrar till med vassa räddningar vid enstaka tillfällen. Imponerande.

Sammanfattning

Matchen är definitivt den här säsongens bästa insats. Kanske den bästa på flera år rentav. Det finns bara en sak att anmärka på i negativ mening och det är publiken. Det här laget förtjänar en så in i helvete mycket större publik än vad man har. VSK står för den överlägset bästa liveidrotten som stan har att erbjuda.

VSK:s Målskyttar: Mikael Olsson och Måns Engström 2.  Simon Folkesson, Martin Landström, Magnus Joneby, Tobias Holmberg, Jesper Hermansson, Robin Andersson

Avslutningsvis annos utdelning av Gröna hjärtan. En närmast övermäktig svår uppgift efter en match där hela laget presterar. Det blir iallafall ett tappert försök.

 

💚💚💚 Martin Landström

Är den store kreatören som sticker ut med sin individuella skicklighet. Gör saker i hög fart som är av sådan kvalitet att man baxnar. Var exempelvis ett läge i andra när han lyfte bollen över en motståndare och fortsatte genom att jonglera sig fram med bollen mot den tunna sidan av klubban. Mumma!

💚💚Mikael Olsson

Två baljor vara ett riktigt drömmål. Olsson fortsätter att leverera över hela banan. Frågan är om han haft en så bra period i VSK tidigare?

 

💚Simon Jansson

Okej, när det kommer till mållägen fattas det lilla extra ikväll. Men även här måste man beundra den individuella kvalitén. Klubbtekniken är som från en annan planet. Fyra, fem motståndare försöker vid några tillfällen ta bollen av honom men misslyckas.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box