ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Veckans omgång – nr 18 i ordningen

Höstpremiär och en ack så viktig omgång för flera lag. Topplagen har alla press på sig att de måste vinna sina matcher och i övrigt har vi en jämn tabell där det finns många lag som har mycket att spela för. De första matcherna sätter tonen för hösten så hur lagen går ut hur helgens fajter kan vara avgörande för hur resultaten går med klubbarna i höst.

BK Forward – Syrianska FC: X

Det är svårbedömt var formen står hos de här lagen. Det vi vet är att BK Forward är bra hemma på gräs och Syrianska FC är ett konstgräslag. Visserligen har Syrianska gjort en klart bättre Silly Season än Forward men det är i princip bara yttrar som anslutit till truppen. Skulle Syrianska förlora denna match är det inte omöjligt att säsongen är förstörd, då kan det vara 9 poäng till kvalplats och det är svårt att hämta igen. Det kommer vara en oerhörd press på spelarna att leverera i den här matchen och laget är helt nytt med många som anlänt senaste veckan plus en helt ny tränare som inte kan svensk fotboll. Vi tror Forward har en bra chans i denna match då det är hemma och mot ett konstgräslag, vi tippar kryss men hoppas på vinst för Forward.

Rynninge IK – Nyköpings BIS: X

Det här är på förhand en jämn match. Rynninge har tappat någon spelare men har tagit 15 av sina 20 poäng hemma vilket gör dem extremt svårslagna när spelet är i Örebro. Bissarna har många nyförvärv i truppen men lyckades inte hitta någon motståndare att spela ihop laget på så givet avsaknaden av genrep så tycker vi att Rynninge ändå ska kunna ta poäng här, kanske tom vinna.

Team TG – Sollentuna FF: 1

Nu är visserligen TG under strecket, men det är skadeproblemen som gjort att de hamnat där. Nu tycks ändå flera spelare vara på väg tillbaka och kryddat med nyförvärv så ser det ändå relativt bra ut. Sollentuna har tappat en spelare och en assisterande tränare, oklart om den assisterande kommer följa med på match och då kan de taktiska ändringarna bli lidande då han varit deras lysande stjärna på den himlen och anledningen till att han blev värvad till Dalkurd, förutom det faktum att han själv är kurd, vilket alltid tycks ge en räkmacka in i föreningen. Även om TG har haft ett dåligt hemmafacit och bara vunnit två så här långt tror vi att detta kan bli den tredje vinsten.

Akropolis IF – FC Linköping City: 1

Det var en ovanligt tyst Silly från Akropolis som annars brukar rensa och fylla på ordentligt i truppen under sommaruppehållet. Men i år var det lugnt och kanske har de gett upp säsongen redan, pengarna kanske är slut, vem vet. Linköping har lite överraskande tre poäng mer än Akropolis och har en chans på pallplats. Problemet nu är skador på flera spelare som gör att det råder en osäkerhet vilken nivå laget håller. Hade Linköping varit friska så hade vi nog haft dem som favoriter i den här matchen, men nu med skadorna så tror vi faktiskt att Akropolis kommer ta detta.

Västerås SK – Sandvikens IF: 1

Det blir oerhört spännande och se var VSK står fotbollsmässigt nu när serien drar igång igen. Det som syntes i träningsmatchen mot Tvååker såg lovande ut men samtidigt har vi haft två urusla höstpremiärer bakom oss med förlust mot Arameiska förra året och innan dess bara oavgjort mot TG 2016. Det är rätt viktigt att sätta tonen med en vinst i år, men det blir inte lätt då motståndet är Sandviken. Sandviken har fyllt på med flera spelare men förlorade mot Åtvidaberg i genrepet, det behöver inte betyda så mycket men ändå ett frågetecken. Vinst i tre av de fyra senaste seriematcherna visar att de hade en bra formkurva innan uppehållet och det återstår och se om de kan hitta tillbaka till den formen i denna match. Vi tror ändå VSK vinner till slut, vi ser optimistiskt på säsongen och detta kommer bli en grönvit höst! Drömhösten 2.0 – helt enkelt.

Skellefteå FF – Carlstad United: X

Även om Skellefteå FF och Carlstad United är varandras motsatser i tabellen så kan detta bli en väldigt intressant match. Sist de möttes blev det oavgjort i Karlstad och då var det faktiskt nära att Skellefteå vann. Det som talar till Carlstads nackdel i den här matchen är att de spelar under press, de är nog inte riktigt vana med detta och det syntes under andra halvan av våren i tabellen då det blev en hel del oväntade poängtapp trots hyfsat hel trupp. Det är dessutom en långresa vilket alltid är extra svårt att ta sig från Värmland till Västerbotten. Vi tror och hoppas att Skellefteå tar en pinne här. Kom igen SFF!

Arameisk-Syrianska IF – Umeå FC: 2

Det har varit stor rotation på spelare i Arameiska under uppehållet men det återstår och se om det leder fram blir några förändringar i startelvan eller om det bara är breddspelare som bytts ut. Vi tror inte det blir några stora överraskningar i Umeå FCs startelva när de som plockats in är juniorer. En ganska svårbedömd match men vi tror Umeå flyger hem med tre poäng.

Assyriska FF – Karlslunds IF: 2

Det ska bli intressant och se vad Assyriska kan göra i höst, i våra ögon så har de fortfarande många väldigt bra spelare kvar i truppen men samtidigt är det också bra spelare som har lämnat. De som fyllts på med verkar vara billiga lösningar och det kan bli kostsamt när kontraktet står på spel. Karlsund har tappat en spelare som visserligen såldes till Turkiet, men det var inte deras bästa spelare och laget bör hålla samma kvalité som tidigare. Vi tror Karlslund vinner detta och därmed slår första spiken i Assyriskas kista.

Facebook Comments Box