Tung smäll i Edsbyn

Efter tretton matcher utan förlust, en period som i mycket hög grad präglats av fantastisk bandy, är besvikelsen stor efter bortaförlusten mot Edsbyn. Egentligen innebär det ingen skam at torska mot de regerande mästarna borta, men med tanke på att VSK gick från en relativt komfortabel 3-1 ledning i paus till svidande 3-6 (0-5 i andra halvlek) vid matchens slut svider det.

VSK hade kommandot efter 45 spelade även om man kan tacka Edsbyn för två försvarsbjudningar samt en straffmiss. Man kände ändå igen Grönvitt. Stabilt försvarsspel, spelsugna spelfördelare i Jansson och Landström samt en ettrig Ted Bergström längt fram.

Känslan var god inför andra men något stod inte riktigt att känna igen. Edsbyn var bättre, klart bättre medan gästerna hade svårt att få grepp om bollen. 3-1 blev snabbt 3-4, inte ens en timeout fick Grönvitt på bättre tankar.

Visserligen var det en period efter cirka 70 minuter då VSK skapade en del men där Anders Svensson stod på huvudet. Överlag dock en extremt stor hemmadominans.

Det är inte lätt att sätta fingret på vad som gick fel i andra men skadan på Folkesson samt att killar som Landström och Bergström totalt försvann bidrog nog till fallet. Simon Jansson tog många initiativ l men var beklämmande bollkär. Det blev alltså idel bolltransporter.

Det som började lovande slutade med en rejäl torsk med 3-6. Detta med 0-5 i andra halvlek och tretton resultatlösa hörnor som ett skoningslöst facit.

Det gäller dock att inte bli alltför pessimistisk. Reaktioner kommer alltid efter perioder av bra spel. Nu gäller det att skaka av sig den här matchen och omgående ta sikte på söndagens möte med Bajen.  VSK är fortfarande tvåa och den här matchen blir bara en parentes framöver om Grönvitt är av rätt skrot och korn mentalt.

Nu bryter vi ihop och kommer igen. Alla till ladan på söndag, Bajen ska få klä skott för den här insatsen!

Målskyttar VSK: Martin Landström, Simon Folkesson, Mikael Olsson