ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tre anledningar att se dagens träningsmatch

VSK Fotboll spelar idag årets första träningsmatch på hemmaplan. För motståndet står allsvenska nykomlingarna Brommapojkarna. Här är tre anledningar att se matchen.

Förra helgens seger mot IFK Norrköping var bra för måendet och självförtroendet, men försäsong är försäsong och allt det där. Fråga vilken tränare du vill och svaret kommer bli att resultaten inte är det viktiga. Fotboll går ut på att göra flest mål och vinna matchen men försäsongsmatcherna är trots allt träning och inte tävling.

Med bara två veckor kvar till bortamatchen mot AIK i Svenska Cupen ställs VSK senare idag mot Brommapojkarna. Matchen blir ytterligare en bra värdemätare för Grönvitt, som förhoppningsvis kan göra en lika fin insats som mot Peking.

I eftermiddag väntas det bli strålande sol och två minusgrader. Det är egentligen optimalt väder för annandagsbandy men en träningsmatch i fotboll får duga.

Till dig som funderar på att leta dig ner till Parken i eftermiddag bjuder vi här på tre anledningar att se matchen:

ETT. Den nya jätten i anfallet
Det 202 cm långa nyförvärvet Jabir Abdihakim Ali gjorde 22 mål för Sandviken i division 1 norra förra säsongen. Blir det samma succé i Grönvitt? Han har stora skor att fylla efter Granaths målrekord i fjol. Förhoppningsvis får vi se Jabir göra mål redan i eftermiddag.

Jabir Abdihakim Ali har tidigare spelat i division 1 för både Sandviken och Sollentuna.

TVÅ. Hemvändaren Åslund
19-åringen Patric Åslund har inte gjort med än 12 minuter i Superettan. Förra året lånades han ut till Motala AIF där han inte bara spelade alla seriematcher utan dessutom omskolades till ytter. I förra helgens seger mot IFK Norrköping gjorde Åslund en fantastisk insats och mycket talar för att vi kommer att få se en hel del av honom den här säsongen.

Patric Åslund gjorde 10 mål för Motala under förra säsongens utlåning.

TRE. Vår nya nr 10
En av årets intressantaste nyförvärv är Jaheem Burke från Varborgs Bois. Burke var förra säsongen utlånad till Norrby i Superettan där han gjorde 5 mål på 10 matcher, var av ett mot VSK på Iver Arena. Burke beskrivs som snabb, teknisk och målfarlig. Vad mer kan man begära av spelaren som tagit över tröjan med nummer 10 från Filip Tronét. Kan han leva upp till förväntningarna?

Jaheem Burke gjorde inte många minuter i Allsvenskan för Varberg men i bortamatchen mot BK Häcken gjorde han sitt första allsvenska mål.

Utöver dessa tre anledningar finns det så klart massor av annat titta på. Hur komponeras den nya trebackslinjen? Tar Umit Aras en plats bredvid Freddy? Har VSK lämnat 352 för gott? Kan målfarliga Miguel Sandberg konkurrera om en plats i anfallet? Vilken position får Simon Johansson i år? När är Engström och Tronét tillbaka?

Glöm inte långkalsongerna! Vi ses på Parken.

Avspark idag lördag 4 feb kl 15:00. Matchen visas även på VLT.se och Expressen Premium


Facebook Comments Box