ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Speedkulan Jaheem Burke ansluter till VSK

Under hela vintern har jag haft en gnagande tanke i mitt huvud som stört mig ganska rejält, hur ska VSK ersätta Viktor Granaths 24 mål när skytteligatvåan i år gjorde 16 mål. Min åsikt har varit att vi riskerar att åka ur med buller och bång om vi även skulle hitta en bra anfallare som gör 12 mål. Därför är jag just nu oerhört lättad av att ha en spelare i truppen som Jaheem, han gjorde 5 mål sista 10 matcherna, Norrby totalt gjorde 12 mål under denna period.

Nu tror jag inte han kommer göra 15 mål i VSK, men det kommer göra mycket om han kan göra 8 mål. Detta gör att det inte kommer vara lika stor press på att en ny central anfallare måste vinna skytteligan för att VSK ska kunna prestera sportsligt. Sannolikheten att VSK skulle återigen bli indragen i en bottenstrid minskade kraftigt i mina ögon då det ändå kommer plockas in en central anfallare.

Med Jaheem så får vi mer hastighet i anfallet vilket kan behövas, Simon Johansson är i mina ögon lagets bästa spelare och han kan löpa i all evighet men någon speedkula är han inte. Jaheem är tänkt som en av yttrarna i ett 3-4-3 anfall.

Jag tror det här kommer bli en bra match för både Jaheem och VSK, nu höjdes tempen på förväntningarna ytterligare några steg. Med rätt nia in i truppen tycker jag vi kan sikta på den övre halvan.

//HL

Facebook Comments Box