ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Han kan bli nästa VSK-stjärna

I det senaste avsnittet av Uppför Bågebacken pekar VSK Fotbolls lagkapten Simon Johansson ut två spelare som han tror kommer slå igenom framöver.  

– Jag gillar Patrik Åslund väldigt mycket. Jag tycker han är en riktigt bra spelare, ung och hungrig. Om han får chansen så tror jag att nästa år eller året efter det kommer han bli en riktigt bra spelare, säger Simon Johansson i det senaste avsnittet av Uppför Bågebacken. 

Den unge mittfältaren Patric Åslund skrev på ett a-lagskontrakt tidigare i år och har sedan dess varit utlånad till IFK Eskilstuna får att få mer erfarenhet av seniorfotboll. Åslund kom till Grönvitts akademi som 16-åring och har tidigare spelat i VIK. Hans kontrakt med VSK sträcker sig över 2023. 

En annan spelare som lagkaptenen väljer att lyfta i podden är anfallaren William Videhult. Den 19-årige anfallaren från IK Oden har funnits i Grönvitt ett par år men har haft svårt att ta en plats i truppen. Samtidigt har han öst in mål i juniorserierna och alla går och väntar på det stora genombrottet i seniorfotbollen.

– Han börjar se riktigt bra ut. Han är större och starkare. Nu handlar det mer om effektiviteten att göra mål oftare när han spelar på superettannivå och visa att han ska ha en av de där platserna. Det är dags för honom också, säger Simon Johansson. 

Efter poddinspelningen så tog vi kontakt med Patric Åslund och frågade om hans säsong i IFK Eskilstuna.

– Skulle säga att min säsong i IFK har varit en jättenyttig del för mig som spelare och person. Vill bara spela så mycket fotboll som möjligt och de fick jag göra där! Att få kunnat spela seniormatcher ser jag bara som positivt och känner att jag utvecklats mer varje match!

På frågan om han kommer ha sitt genombrott nästa år som Simon tror svarar han.

– Det jag vet är att jag iallafall ska göra allt jag själv kan för att göra det till verklighet! Sedan om det går vägen hade varit hur kul som helst!!!

Hör hela intervjun med Simon Johansson i det senaste avsnittet av Uppför Bågebacken.

Facebook Comments Box