ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 8, en dåres gissningar

Efter att i förrförra omgången blivit nollade i tippningen blev det nu två rätt den här omgången. Som försvar till vårt mediokra tippande vill vi ändå framföra till världen att vi var inne på att Frej skulle skrälla mot GAIS men fegade ur med ett kryss i tipset. Matchen där vi var helt fel ute var att Syrianska skulle kunna skrälla mot Mjällby, så var ju inte fallet. Nu har iaf vår mekaniska bläckfisk anlänt från Kina, så från och med nu blir det fler rätt i våra tips.

Halmstads BK – GAIS: 2

Ny tränare i HBK och då blev det seger. Men även om HBK hade lite bättre statistik än TFF i den matchen hade det lika gärna kunnat bli ett kryss. GAIS förlorade sin match men tittar vi på deras statistik hade de ett tydligt övertag i bollinnehavet (64%), fler avslut och skott på mål och bättre xG än Frej. Ändå förlorar de matchen. Att GAIS underpresterar med 0.5-0.6 i expected goals varje match tyder på att anfallarna/laget är ineffektiva i anfallsspelet. Men även en blind höna kan finna ett korn och vi sätter en tvåa på GAIS i den här matchen. Bläckfisken har nog fått kretskorten felmonterade.

Örgryte IS – Varbergs BoIS: X

Ett spännande möte och nu är det lite upp till bevis för båda klubbarna vad de står i den här matchen. ÖIS kryssade bara mot J-Södra och har haft det tufft mot mittenlag, men vunnit mot Degerfors som ligger tvåa och kryssat mot Norrby som ligger fyra. Varberg ångar på, det är bara erkänna att de kommer vara favoriter i varenda match fortsättningsvis och det finns inget som tyder på att de skulle tappa i form. Sätter ändå ett kryss här för Örgryte är svårslagna då de släpper till få lägen och mål. Men det är mycket möjligt att Varberg kör över ÖIS, vi får se.

Mjällby AIF – Trelleborgs FF: X

Efter segern mot VSK har Mjällby verkligen köttat på och inkasserat ytterligare segrar och ligger nu på en imponerande fjärdeplats. Vi har inte kollat av lagets statistik från matchen mot Syrianska men känslan är att det var en rättvis seger. Under hela säsongen har TFF varit ett lag som kommit till många avslut, men i senaste matchen mot HBK var det rekordlåga 8 avslut (snitt 15) och bara ett avslut på mål. Det här är en en ganska svårtippad match, därför sätter bläckfisken ett kryss.

IK Frej – IF Brommapojkarna: 1

IK Frej är på gång och bör tas på allvar från och med nu, av alla lag. Efter de tre inledande förlusterna är laget nu obesegrade de senaste fyra omgångarna. Nu väntar visserligen BP som har en väldigt meriterad trupp, men vad hjälper det när man ligger näst sist. Det här har blivit ett oerhört viktigt möte för BP där man nästan måste ta poäng och är det ett lag man ska vinna mot är det IK Frej. Men medans BP sjunker allt längre ner i tabellen är Frej på väg uppåt. Då Frej visar bättre form just nu sätter vi en etta.

Västerås SK – Syrianska FC: 1

Ibland är det lätt att glömma bort att VSK ligger sjua i tabellen. I en jämn tabell är det lättare att titta nedåt än uppåt trots att avståndet är likvärdigt. Det ska som alltid bli intressant att se om det blir någon tränareffekt i Syrianska. Men oavsett det är laget galet felbalanserat med alldeles för många offensiva pjäser i förhållande till defensiva dito. I den här matchen ska det bara vara VSK-seger. Det kommer vara en missnöjd Anno-redaktion om det inte blir det och bläckfisken riskerar att hamna på pizzan.

Jönköping Södra IF – Östers IF: X

J-södra var nog nöjda med poäng mot ÖIS senast på bortaplan och har nu bara en förlust de senaste matcherna. Men om de ska vara ett lag som hotar uppåt behöver de börja plocka trepoängare. Öster har uppenbarligen problem med att vinna matcher. Det går inte säga något annat än att Öster var det bättre laget mot VSK men de har förtvivlat svårt att göra mål på sina chanser och därmed vinna matcher. Det har bara blivit en endaste seger i årets seriespel, vilket så klart är underkänt givet ambitionen. Det finns egentligen inget som tyder på att Öster skulle få ordning på sitt anfallsspel till denna match, vi sätter ett kryss, bläckis håller med.

Dalkurd FF – IK Brage: 2

Daladerby? Eller Gävle-Dala derby? Nåväl, det här är så klart en intressant match med tanke på att man så sent som för två år sedan delade arena. Brage lär vilja visa att de minsann gått förbi Dalkurd i utvecklingen och Dalkurd skulle av samma anledning visa att man moraliskt fortfarande är Borlänges bästa fotbollslag. Tittar vi på senaste matchen hade Dalkurd större problem med Varberg än vad VSK hade. De hade hela 3,64 i expected goals emot sig och kanske skulle ha förlorat med större siffror. IK Brage inledde serien starkt men har bara tagit en poäng de senaste tre matcherna. Man har två segrar mot GAIS och Frej, delvis tack vare att motståndarna fick rött kort. Det här lär nog ändå bli Brageseger, Dalkurd känns som ett sämre lag trots att det finns en risk att Brage är överskattade. Men Dalkurd kommer sälja sig dyrt, var så säkra.

Degerfors IF – Norrby IF: 1

Trots spelövertag var Degerfors illa ute mot BP. Lite mirakulöst lyckades man vända matchen från förlust till vinst på övertid med två mål. Väldigt starkt får vi säga. Norrby har inte vunnit bollinnehavet i en endaste match i år, men ändå tagit 12 poäng. Känslan är att många lag underskattar Norrby och går för seger men åker själva på däng för att man öppnar upp ytor i sitt försvar, speciellt i slutet av matcherna. Degerfors ska vara favoriter på hemmaplan och sitt gräs. Vi tror det blir en etta.

Facebook Comments Box