ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 24

Dags att tippa omgång 24 i Superettan. Förra veckan hade vi inte många rätt, så vi revanscherar oss idag med att spika vår kupong. Men innan vi slår till med tipset tar vi en titt på förra omgångens xG. Som vanligt finner vi några intressanta saker. En är till exempel att Dalkurd inte alls var så utspelade som siffrorna visade och som många som såg matchen hävdade. Enligt xG borde matchen slutat 1-1.

VSK:s usla insats blir tydlig när man ser att de bara har 0.36 i xG. Det innebär att man bara hade Brians kvitteringsboll som någon vettig chans, annars var det inte mycket. Vi ser också att GAIS fortsätter att vara lyckosamma, de fick oavgjort trots att xG snarare pekar mot 0-2 ist för 1-1.

Veckans rån står dock Trelleborg för som helt oförtjänt, enligt xG vann borta mot ÖIS med 0-1. Tre – noll hade varit ett rättvist resultat. Det kan inte ha varit många glada ÖIS:are efter den matchen, med tanke på de chanser laget brände.

IK Brage – Dalkurd: 3 -1 (xG: 1.81 -1.42)

Västerås SK – IF Brommapojkarna: 1 – 2  (0.36 – 1.77)

Degerfors IF – Mjällby AIF: 2 – 1 (1.12 – 1.53)

Norrby IF – Varberg BoIS: 1 – 1 (1.56 – 0.89)

Östers IF – Jönköping Södra IF: 0 – 2 (0.26 – 1.74)

Syrianska FC – IK Frej: 0 – 3 (0.20 – 4.58)

Örgryte IS – Trelleborgs FF: 0 – 1 (2.91 – 0.2)

GAIS – Halmstads BK: 1 – 1 (0.58 – 1.87)

Örgryte IS – IK Brage: X

ÖIS förlorade lite oturligt mot Trelleborg med 0-1 där ÖIS ändå hade 2.91 i Expecteed goals och TFF bara 0.2. Sen ÖIS mötte VSK har det utifrån xG blivit klart sämre resultat. De borde nog haft sju poäng mer utifrån de senaste fem matcherna bara och varit med i den absoluta toppstriden. Men frågan är om de kan rå på Brage som bara trummar på. Man tappar någon poäng här och där men man vinner oftast. Det som talar emot är att Brage rent generellt haft det svårt mot topplag, i våras vann de bara en match mot topp 6 och nu under hösten har de bara lyckats ta en poäng på två matcher mot topp 6. Eftersom ÖIS är bättre än deras rad och att Brage har haft lite lättare motstånd. så tror vi att ÖIS tar en pinne här, Brage ska så klart vara favoriter men de har ännu inte visat att man kan stå upp emot de bästa lagen.

IK Frej – GAIS: 1

Som vi skrivit tidigare har IK Frej varit lite bättre än raden och senast nu vann man till slut enkelt mot Syrianska. Visst det tog långt in i matchen innan det lossnade. Utifrån höstens prestationer så är nog IK Frej ett av de bättre bottenlagen och frågan är om de inte är bättre än GAIS. Nu har GAIS tagit poäng av både HBK och Brage, men utifrån målchanserna under hösten har de gjort mer mål än vad de borde. Det är lite intressant då de hela tiden tidigare under säsongen gjort färre mål än vad de borde, kanske korrigerar sig statistiken nu. Tipset faller ändå på IK Frej, kanske lossnade det ordentligt efter att man krossat Syrianska.

Varbergs BoIS – Syrianska FC: 1

Även om Varbergs BoIS inte är i närheten av vad de var i våras så är de bättre än Syrianska. Dessutom har SFC två av sina backar avstängda för röda kort, detta i en lagdel som redan funkar dåligt och några ersättare finns inte. Nu tvingas mittfältare att spela backar. För övrigt har man också en mittfältare avstängd. Om inte Varberg vinner denna match men en rad må får spelarna räkna grässtråna på Påskbergsvallen som straff.

Jönköping Södra IF – Norrby IF: 1

Allt går vägen just nu för J-Södra och de lägger en seger efter den andra till handlingarna. I den här matchen lär det bli en ny hemmaseger. Norrby är inte dåliga och brukar kunna plocka poäng av just topplag som går för seger, men de är alldeles för ojämna.

Dalkurd FF – Östers IF: 1

Dalkurd har gjort en bra höst men inte riktigt räckt till mot topplagen där det blivit förluster och nu senast mot IK Brage. Men de har gjort det bra under hösten mot alla lag utom just topp 3. Den här tillställningen lär sluta Dalkurd seger för vad ska Öster ha och sätta emot? I våras var det i alla fall en massa oavgjorda resultat men nu har de omvandlats till mest förluster. Vinst för Gävlelaget och Öster närmar sig division 1 med stormsteg.

Västerås SK – Degerfors IF: X

Skadeproblemen ställer till det i VSK. Det är oklart om Berisha, Calle, Moggia, Boris kommer kunna spela och lägg till Skogh och Videhult på skadelistan så inser alla att det lär det vara ganska tunt i startelvan ochen bänk fylld med juniorer. Visst har Degerfors sina skadeproblem med två långtidsskador, men det har ju VSK också i Smajic och Batan. Degen visar fin form nu på slutet och har vunnit tre raka, nu senast hemma mot Mjällby. MAIS:s första förlust på evigheter, strongt gjort av Degerfors. I den här matchen är de rödvita favoriter. Vi räknar med att det blir riktigt tufft för VSK, om man kan knipa en poäng får vi nog vara glada.

Mjällby AIF – IF Brommapojkarna: 1

Mjällby förlorade mot Degerfors i en match där de gott och väl kunnat få till ett kryss utifrån målchanser. Innan förlusten hade de en svit på åtta förlustfria matcher. BP var inte bra mot VSK, det var VSK som var ännu sämre. Inget talar för att den prestationen var den vändning BP behöver. MAIF lär vara grymt revanschsugna efter den snöpliga förlusten, inte vill man tappa sin allsvenska plats nu. Man lär köra över BP på hemmaborgen så det står härliga till.

Halmstads BK – Trelleborgs FF: 1

HBK har bara tagit en poäng de senaste tre matcherna och haft det tungt. Bara oavgjort mot GAIS som varit usla är inte bra. Frågan är var HBK står mot Trelleborg? Av det vi sett så har inte TFF imponerat speciellt mycket men ändå fått resultaten med sig. Egentligen borde man utifrån poängskörd gå på TFF men det får bli HBK ändå i kraft av att de har hemmaplan.

Facebook Comments Box