ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Omgång 14

Vår kinesiska mekaniska bläckfisk har inte rosat tipsmarknaden direkt och har därför nu sålts vidare för att sluta sina dagar på en pizzeria nära dig i form av calamari. Good riddance säger vi. Sista drabbningarna innan sommaruppehållet och den alltid lika spännande sommarsillyn. Så här slutar nu matcherna i den här omgången.

Jönköping Södra – Trelleborgs FF: 1

J-Södra gjorde det ingen trodde och orsakade Varbergs första förlust i årets serie när man mötte dem tidigare i veckan i en hängmatch. Det blev 3-1 men hade kunnat blivit mer. Sanningen är att Varberg var bleka och Södra precis så heta som tränare Brännström ville. Trelleborg hankar sig fram i tillvaron och inväntar fönstret när förstärkningar ska anlända. Man torskade klart mot Brage senast och lite talar väl för att man ska lyckas knipa en poäng på bortagräs mot J-Södra som gärna vill visa världen hur duktiga man är och som dessutom har häng på toppen nu. Ni minns väl vilka vi tippade som seriesegrare. J-Södra vinner komfortabelt.

Mjällby AIF – IK Brage: X

Mjällby har tappat poäng i senaste matcherna och förlorade sist klart mot HBK på bortaplan. Det ska säkert bli skönt med lite sommarvila efter en fantastisk vårsäsong av Blekingelaget. Men först väntar Brage som kommit igång igen efter en svajig period. Man vann senast mot Trelleborg och lär inför den här matchen satsa på att hålla tätt bakåt och kontra. Vi tror att matchen slutar oavgjort. Det kan mycket väl bli 0-0 eller kanske 1-1.

BP – Örgryte IS: 2

Det här är ingen match BP egentligen har råd att förlora. Men man har verkligen inte presterat en fotboll den här våren där man förtjänar någon annan placering än den man har. Man lyckades rädda en pinne borta mot Öster senast i matchens slutskede. Det får man vara glad för. I den här matchen möter man Örgryte som har topphäng och gott självförtroende efter derbysegern mot GAIS tidigare i veckan. Visst kan BP kriga sig till en poäng om de har tur men mer sannolikt är att ÖIS och Ludwigson hittar ett sätt att göra ett eller två mål i den här matchen och som då innebär seger för Örgryte.

Halmstads BK – IK Frej: 1

HBK är uppe på säker mark och lättnaden bör vara stor i Halland. Nu kan jakten inledas på bättre placeringar och att återupprätta stoltheten. Mycket talar för att man kan lyckas med detta. Man vann övertygande mot Mjällby hemma senast och nu väntar ett bottenlag som förlorat sina två senaste matcher. Frej verkar ha gått in i en lite sämre period igen och att man ska kunna stå emot anstormningen på Örjans vall känns rätt avlägset. Blir en klar hemmaseger här.

GAIS – Degerfors IF: X

GAIS är förstås nedstämda efter derbytorsken och råden börjar bli dyra. Placering precis ovanför kvalplats med bara målskillnad som separerar nedåt. Inget bra läge och truppen är tunn och skadorna är många. Man behöver vinna den här matchen, frågan är om man fixar det? På andra sidan står Degen som vann på övertid senast mot ett fegt VSK som backade hem. Man kan väl diskutera om vinsten var rättvis. Vi konstaterar att Degerfors hittade ett sätt att vinna som man nu tar med sig till den här matchen. Man kommer så klart se till att hålla tätt bakåt och försöka komma runt på kanterna. Det kommer säkert bli mål i den här matchen men vi tror att ingen vill förlora och att man därför i slutändan får dela på poängen.

Norrby IF – Syrianska FC: 1

Norrby visade karaktär när man senast reducerade ett 3-0 underläge på bortaplan mot Varberg till 3-2. Man var kanske inte nära att kvittera men man visade som sagt att man inte ger sig. Norrby har trots förlusten fortsatt häng på toppen med en match mindre spelad och vill så klart nu ta chansen att vara med där uppe. Syrianska vann senast på hemmaplan mot ett J-södra som var bland det sämsta vi sett denna säsong. Man hade mycket skador och avstängningar men inställningen hos spelarna var bedrövlig. Den matchen kanske inte säger så mycket om SFC:s förmåga. Det man dock kan säga är att tränare Genc har satt defensiven och att laget nu är svårslagna. Offensivt finns fortfarande saker att bevisa för laget. På bortaplan mot ett hungrigt Norrby tror vi de väger lite för lätt. Hemmaseger med andra ord.

Östers IF – Varbergs BoIS: 2

Öster har kryssat sina tre senaste matchen och har sju av tolv matcher med ett kryss som slutresultat. Det kanske då är svårt att se att den här matchen på hemmaplan ska sluta på något annat sätt? Men är det något lag som har kapaciteten att på bortaplan få till ett vägvinnande spel så är det Varberg. Vi antar att laget är revanschsuget efter den dåliga insatsen senast mot J-Södra. Och även om Selmani är skadad finns kvalité i laget för att kunna göra mål mot Öster. Vi tror på en bortaseger, men som sagt, Öster kan mycket väl spela sin fjärde raka oavgjorda match.

Dalkurd FF – VSK Fotboll: X

Dalkurd har fått ihop spelet och balansen i laget, efter en hel del vånda och dåliga matcher. Man har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har följaktligen klättrat i tabellen. Självförtroendet är gott och man går nog gärna till sommarvila med en ny trepoängare. Som motståndare får man möta ett lite stukat VSK som snöpligt förlorade mot Degerfors senast. Spelet var ok men aldrig bra och som vanligt haltade offensiven och mittfältsspelet. I den här matchen hoppas vi VSK är tajta defensivt och får igång sitt snabba och raka omställningsspel som vi bara glimtvis sett under säsongen. Får man det blir det oavgjort, om inte kan nog ytterligare en förlust bli verklighet.

önköpingTrelleborg
23.06. 15:00MjällbyBrage
23.06. 17:30BrommapojkarnaÖrgryte
23.06. 17:30HalmstadIK Frej
24.06. 19:00GAISDegerfors
24.06. 19:00NorrbySyrianska FC 
24.06. 19:00ÖsterVarberg
25.06. 19:00DalkurdVästerås SK
Facebook Comments Box