ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 28

Då var stunden kommen att dela ut våra gröna hjärtan till krigarna i matchen mot Mjällby AIF. Som omväxling, jämfört med på senare tid var det nu riktigt klurigt för redaktionen att peka ut de tre som skulle ha hjärtan. Många vara kallade och förtjänar att lyftas fram. Men till slut blev det så att vi plockade fram en spelare ur varje lagdel.

Våra gröna hjärtan för matchen mot Mjällby

💚💚💚 Simon Johansson
💚💚 Ravy Tsouka
💚 Emil Skogh


Simon Johansson

Sulan is back! I den här matchen fick vi se Simon i gammalt gott slag igen. Nu spelade han så där som vi vet att han kan göra men som vi fått sett alldeles för få gånger under säsongen. I den här matchen visade Simon att han är en riktig krigare som tog alla former av löpningar åt alla håll för att hjälpa laget och se till att hålla Mjällbys för dagen bästa spelare på plats, Jobe som trixade runt på sin vänsterkant.

Anfallet som ledde fram till 1-0 illustrerar väl Sulans insats i den här matchen. Han gör sin gubbe långt ut på högerkanten och slår ett magnifikt inlägg som Emil bara har att bredsida in i öppet mål. Sju försvarare, åtta om man räknar målvakten blir helt ställda av den aktionen och VSK gör enkelt mål. Otroligt snyggt och effektivt.

Det finns förstås en logik att Simon hamnar ute till höger när han har lagets bästa inläggsfot. Vi lär få se honom i den positionen resten av säsongens matcher och gör han det lika bra som i den här lär det bli fler gröna hjärtan.

Ravy Tsouka

Det märks att Ravy kommer tillbaka från landslagsuppdraget med ett härligt självförtroende. Nu blev det bara en match för det Kongolesiska landslaget istället för planerade två. Men Ravy var med och spelade mittback. Han fick fina lovord och vi har fått rapporter om att han var en av lagets bästa spelare. Han tog med sig den egenskapen till den här matchen. Ravy var lätt VSK:s mest aktiva spelare i ffa första halvlek. Han var överallt på högerkanten. Ravy var förvisso back men hade så klart order att gå framåt för att understödja Simon högre upp i banan, när VSK anföll. Förutom det fick han upptäcka att Mjällby styrde nästan alla sina anfallsförsök på vänsterkanten via offensiva mittfältaren Jobe. Men Ravy var där och blockerade alla former av anfallsförsök och Mjällby kom inte igenom rent på sin vänsterkant många gånger. Det var till och med så illa att Jobe sökte sig in mer centralt i banan för att det hela tiden tog stopp på när Ravy var på plats och försvarade. Två fina hjärtan till Ravy för en strong insats (och då har vi inte ens nämnt hans kalaspassning till Karwan vid 2-1 målet).

Emil Skogh

Emil hade en tuff utmaning i den här matchen. I sin egenskap av anfallare skulle han bidra med att bredda vänsterkanten från sin mittfältsposition när laget anföll. Samtidigt skulle han hålla koll på vindsnabbe Nilsson som var hans motsvarighet på Mjällbys högersida. Det blev mycket löpande för Emil, extremt mycket. Men han skötte sina uppgifter med den äran, vilket är särskilt imponerande då det var länge sen han spelade en match i Superettan. Han kom in och det såg ut som han spelat varenda match under året. Hans 1-0 mål får han förstås en extra stjärna för då det var såååå snyggt utfört i det att han låg och smög bakom sin bevakning som inte hade koll på honom och precis i rätt läge gick han fram mellan backarna och slog in bollen. Förvisso inövat men ack så vackert utfört. Kul att se Emil gå på i ullstrumporna som han gjorde i den här matchen. Katjing, ett hjärta in på kontot.

Facebook Comments Box