ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 27

Då stunden kommen att dela ut våra hjärtan till våra spelare för matchen mot Varberg borta härförleden. Det var förvisso ingen munter historia och besvikelsen över att laget la sig så platt i andra halvlek är stor hos många av oss VSK-supportrar. Men hjärtan delar vi ut ändå, över de prestationer som ändå gjordes.

Som ni kommer att se är det försvarsspelare som får våra hjärtan. Det kan tyckas märkligt med fyra insläppta mål, men målen var faktiskt inte deras fel.

Våra hjärtan i bortamatchen mot Varbergs BoIS

💚💚💚 Anton Fagerström
💚💚 Sean Sabetkar
💚 Ilir Berisha

Anton Fagerström

I den här matchen fick vi åter se hur Anton fick göra skäl för lönen. Sanning att säga hade vi stirrat en 8-0:s förlust i ögonen om det inte vore för Neurs räddningar matchen igenom. På de bollar som han fick släppa förbi sig var han totalt chanslös. Det var väl placerade skott från straffområdeskanten, där målskyttarna snyggt placerade in bollen. Inte mycket att göra åt. Det säger väl lite om den här förlusten och Varbergs överlägsenhet i ffa andra halvlek när målvakten belönas med tre hjärtan, men Anton förtjänar de verkligen för sin insats. Han gjorde flera omöjliga räddningar.

Sean Sabetkar

Traktorn gjorde framförallt i första halvlek en strong insats i mittförsvaret. Varberg såg ofta till att komma runt på kanterna och packa in folk centralt i boxen för att få till sina mål. Sean var på plats hela tiden för att markera och avvärja. Det var nickar, dueller och diverse kroppsdelar han använde för att avvärja. I andra halvlek var det kaos i försvarsarbetet rent generellt i laget men Sean fortsatte att göra det han skulle, det blir två hjärtan in på kontot.

Ilir Berisha

Det är som sagt tragiskt att behöva ge försvaret alla våra gröna hjärtan i en förlustmatch, men sanningen är vad den är. Precis som Traktorn stod Ilir för en fin insats i straffområdet när han avvärjde otaliga anfall oavsett om det var i luften eller längs marken. I praktiken en prickfri insats. VSK:s stora problem i andra halvlek var att Varberg ständigt hittade in mellan vårt försvar och mittfält vid straffområdesgränsen och kom till avslut, samtliga tre mål, straffen undantagen kom till på det viset. Det är svårt att lasta mittbackarna för att inte vara där, de höll sina markeringar. Den ytan skulle vårt mittfält ansvarat för. Ilir gjorde vad han kunde för att värja målet, ett hjärta blir belöningen.

Facebook Comments Box