ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 25

Dags för den lite knepiga uppgiften att hitta mottagare till våra hjärtan för bortamatchen mot Norrby IF. Har man i minnet hur bra laget kan prestera när de sätter den sidan till, blir det så klart nästan omöjligt att dela ut hjärtan efter den här matchen. Det går väl knappt att säga att mer än några enstaka av spelarna gör en godkänd insats.

Men, men, vår uppgift är att plocka ut de tre bästa i denna match, och det är vad vi har gjort.

Givet att hela lagdelar grovt underpresterade blev det så den här gången att tre av försvarsspelarna får våra hjärtan.


💚💚💚  Ravy Tsouka
💚💚  Sean Sabetkar
💚  Anton Fagerström


Ravy Tsouka 

Ravy gjorde återigen en bra match. Faktum är att han precis som i matchen mot Degerfors var VSK:s bästa spelare. Han var en av få grönvita som i den här tillställningen uppvisade energi och vilja att ta tag i spelet och försöka driva upp tempot och bollen. Dessvärre ledde hans aktioner sällan till någonting då det var alltför stillastående i övriga laget och en allmän förvirring över vad som skulle hända i anfallsspelet. Men det var som sagt inte Ravys fel, han gjorde vad han kunde för att lyfta laget.

Ravy firade stora triumfer i försvarsarbetet med sin snabbhet. När Norrby ställde om och slog sina snabba raka bollar var Ravy på plats medelst sina snabba rusher och vann i princip alla dueller han hamnade i. Tre hjärtan till Ravy för en fin insats återigen.

Sean Sabetkar

Sean hade med resten av försvaret en otacksam uppgift att försöka hantera Norrbys snabba omställningar. Det gick fort och de kom många blåvita mot trebackslinjen. Över lag klarade man av att hantera det hela och Sean bidrog till det med fint spel och bra positionering. Han såg till att det inte blev allt för farligt i straffområdet och han vårdade bollen i uppspelen, vilket minskade risken för omställningar. Minst ett av hjärtana kommer också från hans superblock som han gör när en Norrbyspelare kommer fri framför mål och bara ska slå in den. Men vem kommer dykandes då om inte Traktorn. Han hinner precis fram med kroppen och blockar skottet. Där räddar han som sagt ett mål i baken åt laget. Två hjärtan till Dyk-Traktorn för en bra insats.

Anton Fagerström

Det var länge sedan Anton fick något grönt hjärta, han leder dock fortfarande vår hjärtantävling. Anledningen till frånvaron av utdelade hjärtan är inte att han varit dålig utan mer att övriga laget inte släppt till såna chanser att Anton behövt göra superräddningar i parti och minut. Men tyvärr var laget tillbaka i gamla synder med att släppa till alldeles för många farliga lägen i den här matchen och Anton fick återigen visa varför han har smeknamnet Neuer.

I den här matchen fick han mota tunga långskott, rusa ut till straffområdesgränsen för att avvärja och göra reflexräddningar på mållinjen. Hela registret fick användas och som vanligt gjorde han det med bravur och såg till att laget kom undan med en mer hedersam förlust än vad man egentligen förtjänade.

Facebook Comments Box