ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 18

Då var det dags för utdelning av våra gröna hjärtan till omgångens bästa VSK-spelare. Även om laget inte presterade på topp i matchen mot IK Frej fanns det ändå flera av VSK-spelarna som gjorde bra insatser.

Här är våra hjärtan till de tre bästa i den här matchen

💚💚💚 Filip Ottosson
💚💚 Sean Sabetkar
💚 Jesper Florén

Filip Ottosson

Pirlo visade i den här matchen varför han har det smeknamn han har. Han fick otaliga tillfällen att visa sina fina passningsfötter där långbollarna var enda gång damp ned på fötterna på medspelarna. Felprocenten hos Pirlo är befriande låg. Det är helt klart att tränare Gabrielsson nu ser vilket offensivt vapen Pirlo är med sina djupledsbollar. I den här matchen gick i princip allt offensivt spel genom Filip. Och han gör det bra. Dock måste anfallsspelet bli mer varierat, allt kan ju inte vara långbollar från Pirlo.

I den här matchen var Filip d överlägset den bästa VSK:aren på planen. Han var överallt. I offensiven fanns han med utanför motståndarens straffområde, bara för att i nästa sekund ta hårda löpning hemåt och jaga Frejs mittfältare och störa deras speluppbyggnad. Han gick stenhårt in i närkamperna och gav sig aldrig. Filip var en av några få VSK-spelare med rätt inställning i den här matchen och han har vuxit ut till att bli ett riktigt utropstecken i laget, sen han fick börja spela.

Det är en fröjd att se Filips nätta, fina och enkla spel som gör att det blir lugnt bakåt och att det händer saker framåt. Tack för den här matchen Filip, du gjorde verkligen vad du kunde för att VSK skulle vinna.

Sean Sabetkar

Traktorn gjorde i det tysta en riktig stormatch i backlinjen i denna drabbning. Han var i princip felfri och lyckades hålla sin del av planen ren från målchanser, utom vid något tillfälle. Han gjorde en rad fina brytningar och visade prov på stor följsamhet, fint duellspel och rätt dos aggressivitet. Helt klart en av Seans bättre matcher i VSK.

Vi konstaterar att två av VSK Fotbolls Div 1-värvningar inför den här säsongen nu är bofasta i startelvan och verkligen har visat att de klarar av den här nivån och dessutom lyfter lagets spel. I den här matchen var respektive spelare bäst i sin lagdel. Fyra av fem värvningar inför säsongen spelade ändå i den här matchen, så vi ger en eloge till VSK Fotbolls värvningsteam samtidigt som vi gratulerar Traktorn till två nya sköna gröna hjärtan.

Jesper Florén

I Jeppe har klubben en lojal slitvarg med extrem rutin och känsla för vad som måste göras på en fotbollsplan för att laget ska ha en chans att bärga poäng. Han gör aldrig en dålig match. Visst kan han bli överspelad ibland, men det blir alla försvarare (utom Alessandro Nesta), men han gör sällan dåliga aktioner på planen. Inte heller i denna match gjorde han det, trots att han tvingades spela till vänster, högerfotad som han är. Han och Sean höll ihop försvaret när VSK sviktade i första halvlek, tack för det Jeppe. I andra halvlek när VSK hade mer boll var Jeppe på offensiven och vi såg honom nere vid offensiv hörnflagga fler än en gång. Sånt vill vi se, hetta och professionellt engagemang, det får man alltid av Jeppe. Ett hjärta kommer seglandes till kontot.


Facebook Comments Box