ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sillyuppdatering: Holm till Sollentuna på lån, plus lite annat smått och gott

Under onsdagskvällen började det sippra ut i lokalmedia i Sollentuna att VSK och Sollentuna FK diskuterar en eventuell utlåning av Samuel Holm. Det var fortfarande på ryktesnivån

Nu kan vi avslöja att affären är klar och det bara återstår detaljer innan låneöverenskommelsen är på plats.

Vi kan också avslöja att Akropolis IF varit med i dragkampen om Holm och velat låna honom under hösten, ett erbjudande som Holm klokt nog tackade nej till. Att komma tillbaka till sin gamla klubb och hjälpa dem upp i tabellen måste rimligen känts som ett bättre alternativ.

I övrigt kan vi också berätta att utlåningen av Kevin Custovic till Nyköpings BIS tycks bli av. Inget är klart men Kevin har den här veckan börjat träna med laget igen i Nyköping.

Vad gäller VSK:s värvningar tror vi att man kan säga följande saker

  • Med värvningen av Royo är vi säkra på att klubben för nu tänker låta tränare Gabrielsson vara kvar. Värvningen av en mittback har varit hans önskemål och att värva Royo och sen byta tränare är som ni hör, tämligen ologiskt.
  • Våra bottenkonkurrenter tokrustar för hösten och att undvika degradering. Naturligtvis känner styrelsen i VSK pressen att också bättra på truppen för att vi ska kunna hävda oss i återstående matcher. Alla som följer VSK kan se att med nuvarande spel kommer vi att åka ur serien. Med detta sagt letar VSK med ljus och lykta efter spelare att värva. Frågan är bara vad man letar efter? Här är det mera oklart, vi hoppas att det är en klassmittfältare. Men å andra sidan har vi inte hört någon klubbrepresentant uttala att man tycker att det finns behov på dessa positioner, trots att det är uppenbart för oss. Mer troligt är att man letar efter en central anfallare. Transferfönstret stänger 11 augusti, så det är långt ifrån säkert att klubben hittar någonting som går att få loss nu.
Facebook Comments Box