ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos gröna hjärtan – omgång 10

Då är turen kommen att dela ut våra hjärtan för omgång 10 i VSK Fotbolls match mot Norrby IF. Lite lustigt är att redaktionen numera är ganska överens om vilka som ska ha våra hjärtan. Vi antar att det i årets säsong ofta varit rät klart vilka av VSK-spelarna som förtjänar våra hjärtan i matcherna. Det ska dock sägas att i denna match var det krig om vilken som skulle få vårt sista hjärta, det var flera som förtjänade det, men det är bara en som kan få det.

Vart val har iaf utgått från att man måste vara bra i hela matchen och inte bara i en halvlek som många av spelarna var i denna match.

Här är våra Gröna hjärtan-mottagare i matchen mot Norrby IF.

💚 💚 💚 Brian Span
💚 💚 Jesper Florén
💚 Sean Sabetkar

Brian Span

Hinken får våra tre hjärtan för sin enorma arbetsinsats han gjorde för laget denna match. Det var så klart ingen slump att tränarna bytt kant i att han fick spela till vänster i denna match. Många tror nog att det är av orsaker som rör offensiven, att han och Skogh genom att byta kant kan vika in i banan och ta skott lättare. Men så är inte primärt fallet. Orsaken att Brian spelar till vänster är för att stadga upp vänsterförsvaret som sviktade betänkligt i matchen mot GAIS där Göteborgarna valde att överbelasta på den kanten. Brian gjorde som han brukar i den här matchen, vara en effektiv hjälpgumma bakåt, samtidigt som han förmår vara med i anfallsspelet. Hinken får också sina hjärtan för att han har en härlig inställning. Han visade i första halvlek när resten av laget ångestsåsade i anfallsspelet, att han minsann har rätt inställning. Han krigade på som att det vore VM-final och gjorde sitt yttersta för att hjälpa laget. Brian har en fantastisk egenskap här, han kan koppla på sitt jävlar anamma och sen kör han bara, oavsett vad resten av laget pysslar med. Beundransvärt. Vi hoppas övriga spelare nu har honom som förebild hur man förbereder sig för viktiga matcher som kommer komma nu i en lång rad. Tack Hinken för att du finns, såna som dig kan vi lita på nu när snålblåsten börjar tillta runt de grönvita stugknutarna.

Jesper Florén

Jeppe är ett proffs, det märks. Han har varit med så många år nu, i så många matcher som betyder någonting. Ju tuffare det blir, ju mer steppar Jeppe upp sitt spel och sitt ansvarstagande. Tillsammans med Hinken var Jesper de två grönvita spelarna som stack ut i första halvlek. De bar laget på sina axlar när övriga inte förmådde. Jesper var överallt på högerkanten. Han tog alla löpningar som någon kan begära och fler därtill. Han var ständigt spelbar för mittfältarna, antingen som back, som mittfältare eller i anfallsposition nere vid offensiv hörnflagga. Snacka om att Jeppe fick springa i den här matchen. Det är underbart att se hur han orkar ta allt jobb och han gör det utan en min eller med någon form av åtbörd. Han precis som Hinken, går bara ut och kör och gör det de blivit tillsagda att göra. Precis som proffs gör. Underbart att ha Jeppe i laget, säker leverans varje match.

Sean Sabetkar

Sean får vårt sista hjärta. Det blir hans för att han visade en proffsig inställning från start i denna match och såg till att göra sin del av jobbet. Det kanske inte var jättemycket att göra i första halvlek, men han gjorde det han skulle lugnt och tryggt och i andra halvlek när det bliv kontringar från motståndarna avvärjde han dem med effektivt duellspel. Traktorn gjorde som traktorer gör. De mal på och ser till att jobbet blir gjort.

Kommentar: Som alla såg fanns de många bra VSK-spelare i andra halvlek på planen. Men då en match är 90 minuter lång räcker det inte att göra en bra halvlek för att förtjäna hjärtan. Det krävs bra prestationer en hel match, något som våra mottagare den här veckan visade tydligt och klart att de förmådde.

Facebook Comments Box