ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Halmstad och Frej blir nyckelmatcher

Efter 10 omgångar är VSK oroväckande nära kvalplats med bara en poängs marginal när bara fem matcher återstår av vårens omgångar. Det är framförallt två matcher som nu kommer vara nyckelmatcher att komma vinnande ur, nämligen mötena med Halmstads BK och IK Frej.

Som ni ser i grafen ska VSK, HBK och Frej möta varandra i kommande omgångar och alla förstår att mötena är oerhört viktiga för lagen och tabellplaceringen.

Lagstatistik.se Vilka lag som mött varandra omgång 10

Rent krasst, i de här mötena gäller det att VSK tar minst fyra poäng för att inte tappa tabellplaceringar. Två segrar skulle göra det svårt för både HBK och Frej att gå om VSK, två förluster och det blir till att föröka jaga ikapp under hösten från en negativ kval- eller nedflyttningsplats.

Situationen innebär så klart en ökad press på VSK att se till att ta de här poängen. Det samma gäller så klart också de andra lagen. I praktiken är resultaten beroende av hur lagen klarar av att leverera under press. Hittills i serien har HBK varit sämst, följt av VSK. Frej har haft en mer mixad prestationsbild och har ibland klarat av pressen galant av att behöva ta poäng då man är ligger på kval- eller nedflyttningsplats, ibland inte.

Utöver dessa matcher har VSK kvar Degerfors, Dalkurd och J-Södra nu på våren.  Det är klart att det finns möjlighet att plocka poäng och ta igen här, framförallt mot Dalkurd och kanske även Degerfors.

Så nu vet ni vad som gäller på lördag, minst oavgjort mot HBK och allra helst vinst.

Facebook Comments Box