ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Annos Gröna hjärtan – omgång 1

Då var det dags att återuppta förra årets succé med att dela ut gröna hjärtan till de tre spelare i VSK Fotboll som vi ansett vara bäst i seriespelets alla matcher.

Den minnesgode kommer ihåg att det var Anno-spelaren Anton Fagerström som vann förra säsongens Gröna hjärtan tävling. Anton blev belönad med fina priser som delades ut av en representant från redaktionen på VSK Fotbolls sammankomst när specialversionen av Road to Superettan visades på en biograf i staden.

Här ser du förra årets sluttabell

Slutställningen – Anno 1904s Gröna hjärtan 2018

Då var det dags att titta på de VSK-spelare som förtjänar gröna hjärtan efter den fantastiska segern på bortaplan mot IF Brommapojkarna.

Det var så klart svårt att väja ut våra mottagare, det var många spelare som gjorde topprestationer i den här matchen. Vissa har nog aldrig spelat bättre fotboll än i matchen mot BP. Som vanligt var det tjafs på redaktionen om vem som skulle få våra hjärtan. Någon var given men det tog sin lilla stund innan vi kom överens.

Håll till godo – här är våra hjärtan för omgång 1 i matchen mot BP.

💚💚💚 Simon Johansson
💚💚 Anton Fagerström
💚 Ilir Berisha

Simon Johansson

I den här matchen gjorde ”Sulan” sannolikt sin bästa match i karriären. Han har verkligen lyckats växla upp sitt spel från förra säsongen. Vi såg tendenserna till det vi såg i matchen mot BP redan i höstas. Nu har Simon blommat ut och spelar på en helt ny nivå.

Göran Bolin, sportreporter på Aftonbladet konstaterar att Simon kommer vara en stor behållning i Superettan i år, vi håller så klart med. Det här blir året då elitfotbollens bredare massor får upptäcka Simon.

I den här matchen var Simon bäst på planen. Han gjorde saker som knappt ens Esso (Batan) är förmögen till på små ytor. Allt detta i fart och med en tydlig idé om vad han försöker åstadkomma på planen. Simon har blivit en mycket klok spelare som just nu är helt ovärderlig för VSK. Hans kreativitet och förmåga att få med sig boll och hitta bra lösningar i anfallen firande triumfer i den här matchen och kommer fortsätta göra det under säsongen. Tack Simon för uppvisningen – du förtjänar våra tre gröna hjärtan så mycket.

Anton Fagerström

Våra två gröna hjärtan går till Anno-spelaren Anton Fagerström. Som så många gånger förr ser Anton till att rädda VSK från baklängesmål i kritiska lägen. Ett sådant läge dök upp efter redan en minut in i matchen. När alla grönvita på plan hade pastaben och degklumpar till fötter pga premiärnerver, så var Anton kylan själv. Han kom ut alert och helt perfekt tajmat på Omondis friläge och avvärjde. Ett noll där hade inte varit bra och gett matchen en helt annan karaktär.

I andra halvlek behöver han bara göra en kvalificerad räddning, trots spelövertag från Brommapojkarna. Men Anton är där när det behövs som bäst och ser till att allt är lugnt och tryggt. Den typen av målvakt behöver VSK för att klara av det här äventyret på bästa sätt. Anton får vår två hjärtan för sin fina insats.

Ilir Berisha

Vårt sista hjärta går till Ilir Berisha för hans skickliga försvarsspel när BP bombade straffområdet med inlägg, speciellt i andra halvlek. Det blev aldrig riktigt farligt mer än vid något enstaka tillfälle på alla dessa inlägg. Ilir nickade bort, höll undan Omondi och Hellquist på ett föredömligt sätt matchen igenom. Ilir gjorde en av sina bättre matcher i VSK-tröjan den här dagen och han förtjänar verkligen att uppmärksammas för det.

Det var allt för denna gång i tävlingen om våra Gröna hjärtan. På återhörande efter nästa match.

Facebook Comments Box