ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

EXTRA: Hemmapremiären i farozonen – ny spelplats Tunavallen?

Vi har fått information från en källa med insyn i VSK som anger att hemmapremiären på Solid Park den 9/4 är i farozonen. Anledningen är att den nya ljustavla som håller på att monteras på Parken sannolikt inte blir klar i tid.

Det har uppstått tekniska problem vid installationen, dels att strömförsörjningen som drev den gamla tavlan är underdimensionerad och måste uppgraderas, dels ett felaktigt styrdon som gör att tavlans funktion är nedsatt. Ett nytt styrdon har beställts från Tyskland.

Enligt SEF:s arenakrav måste det finnas en fungerande ljustavla

14. Det ska finnas resultattavla eller motsvarande som visar speltid och matchresultat från såväl den egna som andra matcher. Rapportering av odds eller annan spelinformation ska vara möjlig.

Man kan söka dispens för arenakraven, vilket VSK undersökt. Dock finns ett prejudikat från 2012 när Myresjöhus arena i Växjö skulle invigas. Invigningen var tänkt till återstarten av serien i augusti men då var inte ljustavlan klar och SEF nekade Öster dispens. Hemmamatchen fick spelas på gamla arenan. Först 1 september kunde man inviga arenan efter att man fått ordning på tavlan.

VSK Fotbolls hemmapremiär kan inte flyttas då TV-avtalet styr när matcherna ska spelas. VSK tittar därför på möjliga alternativa spelplatser.

Den enda arena som uppfyller arenakraven och har vettig publikkapacitet i närområdet är Tunavallen i Eskilstuna. Tunavallen är ledig och om inte VSK får ett positivt besked inom närmsta dagarna kommer man att behöva fatta beslut om att flytta matchen till Eskilstuna.

Vi håller er uppdaterade i frågan!

Observera att denna text är ett aprilskämt. Dock visar det sig att VSK Fotboll behöver söka dispens för belysningen då den är undermålig. Detta har klubben ännu inte fått dispens för och en flytt till Tunavallen är fortfarande helt möjlig då det är VSK:s reservarena. Läs mer här

Facebook Comments Box