ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Omgångens gröna hjärtan

Dags att dela ut gröna hjärtan till omgångens spelare som utmärkte sig i VSK i hemmamatchen mot Assyriska FF. Även om matchen förlorades har så klart flera av spelarna gjort det bra även om lagets insats lämnade en del övrigt att önska.

Det är inte lättare att dela ut hjärtan när laget förlorar för er som tror det. Det är lätt hänt att lagets förlust färgar av sig på hur man tänker runt enskilda spelare. Så som vanligt var diskusionerna höga innan vi enades om veckans Anno-hjärtan.

Så här är de nu – omgångens gröna hjärtan

💚💚💚 Simon Johansson
💚💚 Dennis Persson
💚 Douglas Karlberg

Simon Johansson gör en gedigen match på mittfältet och ligger bakom mycket i anfallsväg när han understödger anfallarna i planens sista tredjedel. Genom det samarbetet fick han själv två klara målchanser, den första genom att påpassligt sno bollen av en sovande back och den andra genom samarbete med anfallarna. Förutom anfallen skötte han hemjobbet föredömligt matchen igenom och han har utvecklats till en riktig box-till box-spelare av klass som har blivit riktgt viktig för VSK. För allt detta får han tre hjärtan.

Dennis Persson gjorde i denna match sin bästa insats för säsongen. Han stängde sin vänsterkant helt från farliga anfall och han bidrog i det offensiva spelet som TAF vill han ska göra, dvs med värderade löpningar och inga tokrusningar på vänsterkanten. Han skötte sina uppgifter med stor pondus och får veckans två Anno-hjärtan.

Sista hjärtat går till Dogge som gjorde det han skulle göra i anfallsväg. Han var inblandad i mycket av anfallsuppbyggnaden då det var tydligt att VSK valde sin vänsterkant för anfallsspelet, kanske för att undvika Batans kant och hans försvarskompetens. Dogge hade flera fina genombrott och några avslut på mål som kunnat resultera. Han är ett ständigt hot mot alla högerbackar som vet en sak – han kommer gå rakt på mig och 50% av gångerna kommer han förbi. Sånt är viktigt eftersom backens naturliga reaktion är att backa hemåt för att minska ytor. Det gör både Dogges och övriga anfallares jobb lättare. Det blir bara en stjärna eftersom Dogge försvann ur spelet i stor utsträckning i andra halvlek när anfallen flyttade över på högerkanten allt mer.

Om ni tittar på bilden så ser ni en sammanställning av våra Anno-hjärtan till spelarna efter sju omgångar. Det är fortsatt jämt så det förslår och mycket kan hända än innan det är dags att summera i höst.

Ingen automatisk text tillgänglig.
Facebook Comments Box