ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Omgång 13 Div 1 Norra

Då börjar vi så sakteliga närma oss halvtid i serien och det börjar utkristallisera sig några trender. En är så klart att VSK och Carlstad United just nu är i en klass för sig. En annan är att Nyköping och Sandviken är indragna i bottenstriden något som de inte ska vara om man tittar på vilka spelare deras trupper innehåller. Vi återkommer så klart med en mer utförlig halvtidsanalys senare i sommar. Veckans omgång är delad då några spelar sina matcher imorgon torsdag och resten på söndag.

Här är vårt tips

Arameisk-Sy – Sollentuna IF: X

Hemmalaget kommer från en rejäl utskåpning på hemmaplan regisserat Linköping City som visade vart skåpet skulle stå. Även om ASIF fick några tröstmål var man aldrig nära i den här matchen. Hemmalaget måste nu börja få ordning på defensiven så man slutar släppa in fyra mål i matcherna. Det arbetet är rimligen nya tränarens huvudfokus nu, vi får se om han lyckas. Laget måste börja ta poäng, annars rycker nedflyttningen allt närmare. Sollentuna blev satta på plats av VSK gångna helgen och är säkert revanschsugna och ser rimligen sin chans att ta en trea borta mot ASIF. Matchen är svårtippad men vi tror att det blir ett oavgjort resultat då båda lagen säkert vill vinna men är ännu mer rädda för att förlora och kommer prioritera försvarsspelet så man minimerar riskerna för en förlust. Med ett sådant resonemang blir ett kryss det logiska, men matchen kan egentligen sluta hursomhelst.

Linköping City – Karlslund IF: 1

Linköping tog som sagt en rejäl skalp på bortaplan mot Arameiska i förra omgången. Det ger självförtroende och anledning att blicka uppåt i tabellen där man nu återfinns på en femte plats men har häng på tredjeplatsen bara några poäng bort. Man vill säkert köra över Karlslund på hemmaplan av bara farten och gärna ta en ny trea. Mot sig har man alltså ett KIF som tog en meriterande bortaseger mot Syrianska i helgen. Karlslund lär använda samma matchplan på Linköping med tät defensiv och sen ge sig på att kontra. Man är säkert hungriga på att knippa minst en poäng och gärna fler då man visat sig själva att det går att vinna på bortaplan. Vi tror ändå på en hemmaseger till slut men det lär sitt långt inne för Linköpings del och några sex mål lär det inte bli i den här matchen.

Västerås SK – BK Forward: 1

VSK kommer från ett väl genomförd match mot Sollentuna som man vann på hårt arbete, bättre organisation och individuell skicklighet, det märktes att det var ett topplag som spelade mot ett som är indraget i bottenstriden. Nu ska VSK ta sig an en av årets överraskningar och man kommer tvingas att spela ännu lite bättre än mot Sollentuna för att lyckas, ffa måste man sätta sina målchanser, de lär inte bli lika många i den här matchen som i den senaste. BK Forward har som nykomling överraskat rejält och finns nu på fjärde plats, helt rättvist. Man har effektiva anfallare som öser in mål och ett i övrigt solitt lag. Mot VSK saknar man dock sina två bästa anfallare pga avstängning. Just det faktumet tror vi kommer fälla avgörandet. VSK kommer kunna föra matchen och ändå ha god koll på ett oerfaret anfallspar. VSK har Ravy Tsouka avständ men det finns fullgoda alternativ att slänga in på hans plats. VSK ska vinna den här matchen i kraft av hemmaplan och vi tror de kommer att göra det – men Forward kommer att sälja sig dyrt så räkna med en ordentlig holmgång.

Rynninge IK – Skellefteå FF: 1

Rynninge förlorade snöpligt mot Akropolis härom sistenes när man släppte in 3-2 målet med 7 minuter kvar av matchen. Man är ett gediget och sammansvetsat gäng som ingen motståndare kan ta lätt på och man förtjänar definitivt sin nuvarande mittenplacering och med lite tur hade man haft ett gäng pinnar till. Skellefteå FF lyckades som vanligt klara av oavgjort på hemmaplan, denna gång mot Assyriska. Hemmaplan och SFF är numera synonymt med ett oavgjort resultat. Man behöver alla poäng man kan få i SFF och man kommer säkert försöka även i denna match hitta ett sätt att knippa i vart fall en pinne. Vi tror dock inte att man klarar av det. Det är bortaplan och det är på naturgräs som man inte har någon större vana med. Vi tror att RIK tar hem det här men man lär få jobba för det hela då SFF absolut inte kommer att lägga sig utan kämpa in i det sista.

Team TG – Sandvikens IF: 1

Team TG förlorade måndagens derby mot UFC och det svider så klart extra mycket då man hade kronan från förra årets derbyn. Den matchen slutade 1-0 men vi har inga närmare rapporter om hur matchen gestaltade sig. Nu är man säkert revanschssugna, för vem vill förlora två matcher i rad. Sandviken hade nog ambitioner att ta i vart fall en poäng på hemmaplan mot CU i söndags. Det gick inte alls utan man släppte in första baljan efter fem minuter och sen var matchen en enda defilering från Carlstads sida i konsten att kontrollera en match. Sandviken är inte bra just nu. Man är för ojämna över matcher och ffa under matcher. Trots att man har def-Pelle som tränare så sitter inte defensiven som den ska och duktiga motståndare hittar nästan alltid ett sätt att göra mål på dem. Den här matchen både bör och ska TG vinna så vi sätter en etta för hemmaseger i den här matchen.

Akropolis IF – Syrianska FC: X

Akropolis vann på hemmaplan mot Rynninge senast utan att egentligen imponera. Man ägde första halvlek men det berodde mer på att RIK var dåliga än att man var särskilt bra. I andra halvlek tog Rynninge över. Det berömda Akro-maskineriet har inte riktigt kommit igång än, det finns helt klart fler växlar att lägga i för laget. Syrianska hade den för dem dåliga smaken att förlora på hemmaplan mot en bottenlag nu senast. SFC har problem i sitt spel med att ytterbackarna är svaga rent generellt och mittbackarna är bra men långsamma. Alla lag vet om detta och försöker utnyttja det till att komma till målchanser. Anfallet är fortsatt vasst även om Mete är borta för resten av säsongen. Nu ska dessa lag mötas och vi är övertygade om att båda lagen verkligen ha 3 poäng med sig från matchen. Lagen behöver vinna, Akro för att man ska kunna vara med i toppskiktet, SFC för att de måste börja rada upp segrar oavsett om det är hemma- eller bortaplan. Det är enda chansen för dem att börja ta ikapp poäng till lagen ovanför. Givet detta sätter vi ett kryss på den här matchen men skulle egentligen vilja helgardera.

Assyriska FF – Umeå FC: X

Assyriska fixade bara oavgjort mot Skellefteå senast och har inte vunnit på 4 omgångar. Laget är inne i en svacka som sannolikt beror på att man fått tunga skador ffa på tre av sina mittbackar. Man har tvingats att paniklåna spelar från IK Frej för att bredda truppen. När sommarfönstret öppnar lär man värva spelare för att få upp numerären igen i truppen. Umeå vann derbyt mot TG och har nyligen bevisat för sig själva att man kan spela bra fotboll och slå topplag som VSK. I derbyt nätade Mårtensson igen och han verkar ha fått igång målskyttet vilket är viktigt för UFC då han är deras striker. I den här matchen måste Assyriska vinna för att inte tappa mer mot toppen men samtidigt vill Umeå fortsätta i vinnarspåret och kommer att sälja sig dyrt. Vi chansar på ett kryss men det kan nog bli lite vad som helst i den här matchen om något av lagen får övertaget.

Carlstad U – Nyköping BIS: 1

Carlstad United bevisade ännu en gång att man är en värdig utmanare om serieledningen och så småningom om seriesegern när man manglade över Sandviken på bortaplan. Man spelar stabilt och man har bra spets som ser till att göra de mål som behövs. Hos Bissarna ser situationen allt dystrare ut. Laget går knackigt och man saknar just nu självförtroende och tränaren längtar nog till uppehållet så att man kan börja om igen och förhoppningsvis göra en fin höst som man gjorde i fjol. Klubben har ju SE-ambitioner men just nu är man en poäng från nedflyttning. Allt annat än en etta i den matchen vore en sensation och oddset på en hemmaseger lär inte vara många punkter över ettan.

Facebook Comments Box